Зареждане

Багата победи трудно Ben Rothwell в здрава битка

Багата победи трудно Ben Rothwell в здрава битка
Публикувано на: Март 10, 2019 в 04:28 ч
Благой Иванов - Багата записа своята първа победа в UFC. Той влезе в клетката с Ben Rothwell на събитието в Канзас, което се проведе днес. Багата започна срещата с много движение и изчакваше удобен момент, за да нанесе удари на "Big Ben", който не спираше да го преследва. Rothwell вкара удар с крак на Багата, от който той загуби равновесие, но веднага се изправи и продължи да се движи, като при удобните моменти вкарваше леви и десни удари, а Ben беше взел центъра и се движеше след него.

Вижте също: Багата след победата: Искам да се бия с най-коравите бойци в UFC 

Багата му вкара десен в тялото и надлъгването продължи. В края на рунда Благой вкара добър удар в главата на Rothwell. Във втория рунд Благой продължи да разчита на тактиката с движението и пускаше удари в тялото и главата на Ben. Багата често сменяше гарда, което объркваше Rothwell и той не разбираше от къде му идва. Към края на рунда двамата влязоха в размени на удари и развълнуваха феновете. Багата пласира силни удари и пусна кръв на Rothwell, но имаше проблем с окото, след като Rotwell държеше ръката си разтворена и явно неволно му бръкна в окото.

Благой продължи да залага на движение и удари от дистанция, а Rothwell не намираше отговор. Ben бръкна в окото на Благой и срещата беше спряна за кратко. Малко след това Rothwell изрита Багата под пояса и рефера се намеси, но Багата продължи, а Rothwell свали ръце и го прикани да му го върне, което разсмя феновете. В този рунд леко предимство в броя на ударите имаше Rothwell, който вкарва ляв удар на Багата и подутините под очите му се уголемиха.

В края на рунда двамата влязоха в здрави размени на удари, но останаха на крака. Битката стигна до решение, което беше единодушно в полза на Багата - (29-28, 29-28, 29-28). Публиката не беше доволна от решението и освирка Багата, който благодари на Rothwell и сподели, че е вкарал повече удари, което печели битките. Благой записва първа победа в UFC и това ще го премести с няколко позиции в ранглистата, където той е на 15-то място. Ben от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес