Зареждане

Аугусто Сакай победи Благой Иванов в равностоен сблъсък

Аугусто Сакай победи Благой Иванов в равностоен сблъсък
Публикувано на: Май 31, 2020 в 05:58 ч
Благой Иванов - Багата се изправи срещу Аугусто Сакай в подглавната битка на UFC on ESPN 9, което се провежда в института на UFC във Вегас. Битката между двамата беше в тежка категория. Двамата си спретнаха равностоен сблъсък, в който Багата вкара по-тежките попадения в стойка, а Сакай разчиташе на здрави ритници. В началото Сакай започна с ритник, а Багата с ляв прав. Нов ритник от страна на Сакай и нов ляв от Багата. Двамата влизат в клинч, където разменят удари. Иванов с ляв удар, а Сакай с два ритника.Нов клинч, в който Багата вкарва удари и край на рунда.

В този рунд двамата заложиха на търпение и чакаха да видят какво ще предложи другия. Видимо Иванов водеше и рунда беше за него. В началото на втория рунд Багата вкарва тежки попадения, а Сакай нов ритник. Десен от Сакай, който успява да спре опит за събаряне. Размяна на тежки удари от двамата и клинч. Прав ляв от Иванов и пак ритник от Сакай. Мощни удари от двамата в центъра на клетката и пореден ритник от Сакай, с който наранява Иванов. Благой вкарва удар в тялото и поема коляно от Сакай. В края на рунда Иванов отбелязва събаряне, а на земята разменят няколко удари и край.

В началото на третия рунд Багата отново вкарва тежки удари, а Сакай се придържа към ритници. Аугусто с ритник в тялото, а след това и прав десен. Нов ритник от Сакай, който опитва летящо коляно. Багата вкарва комбинация и клинч. Сакай вкарва добри удари в клинча, а Багата опитва да го събори, но Сакай държи мрежата и спира събарянето. Това трябваше да бъде отнета точка за бразилеца, която щеше да промени развоя на събитията, но рефера мълчи. Нова размяна на удари и боя стига до решение, което е раздвоено в полза на бразилеца - (27-30, 29-28, 29-28)

Като цяло нова загуба, която Иванов можеше да избегне, ако не беше мръсния номер на Сакай в 3-тия рунд. С тази загуба Багата навлиза в серия от 2 поредни загуби с раздвоено решение и има само 1 оставаща битка от договора с UFC. Сакай от своя страна навлиза в серия от 6 поредни победи, от които 4 в UFC.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес