Зареждане

Антони Бушев преди BRAVE: Ще покажа на всички, че и българите сме сила

Антони Бушев преди BRAVE: Ще покажа на всички, че и българите сме сила
Публикувано на: Август 16, 2024 в 10:15 ч
До мега турнира BRAVE 86 в Бургас остават броени дни. Едни от най-добрите български бойци се изправят срещу топ бойци от цял свят на престижната организация на 24 август от 19:30 в "Арена Бургас".

Един от българските представители в главната файткарта е Антонио Бушев - опитен ММА боец с кафяв колан по карате.

Бушев в момента провежда подготовката си съвсем близо до арената на битките на BRAVE - на българското черноморие.

"Подготвям се в Sport Generation Camp в Лозенец край морето, а също и заедно с Антон Янчев в GFTeam в Бургас. Натискаме здраво," сподели Антонио за MMA.BG.

Три седмици преди битката си в BRAVE с кратко предизвестие Бушев прие двубой в ONE Championship в Тайланд. Той има договор с ONE от доста време, но плановете му за битка там се промениха заради стафилококова инфекция в крака по време на предходен тренировъчен лагер.

По време на подготовката му за BRAVE обаче той получава предложение за битка на 2-ри август в Банкок, която той приема. Там българският боец се изправи срещу иранеца Мохамед Фахми, като загуби с доста спорно съдийско решение след три рунда много равностоен двубой.


Въпреки този развой на събитията, Бушев е доволен, защото е във върхова форма в момента за участието си в България.

"Битката ми в ONE беше голяма възможност. Беше много равностоен мач - ако ме питаш мен, аз си взех мача, но не съм аз съдията, за да решавам."

Гледайки към следващото си предизвикателство - битката на 24-ти август в BRAVE 86 в Бургас, Бушев е повече от мотивиран за категорична победа.

"Дойде ми силата и съм набрал скорост. Гледам да извлека колкото може повече ползи от това, защото годинките си вървят, трябва да се правят мачове и няма време за губене."

BRAVE е страхотен трамплин за таланти, като много бойци са били привличани от големи организации като UFC след участията с бахрейнската организация - Хамзат Чимаев, Умар Нурмагомедов и шампионът Илия Топурия са само едни от тях.

За да се докаже, че мястото му е сред най-добрите обаче, Бушев има сериозно изпитание пред себе си - двойникът на Хамзат Чимаев - Хамзат Мааев.

"Зарадвах се много от поканата ми за BRAVE. Много известни бойци са тръгнали от там. Имам труден съперник, но ще покажа най-доброто.

Имам геймплан за него. Знам какво ще търси той - подобен е на този с когото се бих в ONE. И този ще ми е на 15-тата секунда в краката."


Мааев тренира с топ бойци, включиелно и непобеденият Чимаев, но това повече мотивира Бушев, отколкото да го респектира.

"Ще покажа на всички, че и българите сме сила. Аз тренирам с най-добрите в България - Антон Янчев, Мариян Димитров, близнаците Росен и Румен. Има доста хора, които са на огромно ниво в България, но не са забелязани толкова и трябва да го покажат."

Идвайки от Карате и с 5 професионални ММА битки, Антонио е показал, че силното му оръжие е атрактивната игра в стойка и ударите с крака. Той е убеден, че ще може да покаже стила си срещу Мааев, като подобри някои неща от последната си битка в ONE.

"Научих доста неща - хубаво е, че играх в началото на август. Това ми беше проблем - че не съм се бил от една година и трябваше да ми се върне усета и дистанцията. Сега вече съм по-спокоен и този път вярвам, че нещата ще са в моя полза."


BRAVE е световна организация, базирана в Бахрейн, като прави събития по цялото земно кълбо. Със събитието си на 24-ти август в Бургас по покана на мениджъра Теодор Карастоянов и Bulgarian Fighting Agency организацията не само гостува за пръв път в нашата родина, но и стартира европейското си турне.

Това е огромен шанс за българските бойци да покажат уменията си пред целия свят.

"Това е един от най-значимите турнири, гостували в България. Радвам се, че имаме такава възможност и се надявам все повече големи организации да гостуват у нас.

Феновете трябва да присъстват - в моята битка гарнатирам, че ще покажа нещо интересно. Ще бъде атракция."

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес