Зареждане

Антъни Петис съди USADA заради нараняване по време на допинг тест

Антъни Петис съди USADA заради нараняване по време на допинг тест
Публикувано на: Януари 14, 2020 в 08:46 ч
В UFC 241 през август, Антъни Петис претърпя жестока травма - фрактура на орбиталната кост и счупен десен крак, при загубата си срещу Нейт Диаз. Но това не са били единствените контузии, които "Showtime" е претърпял тази вечер.

Според Петис, час преди битката, той е порязал палеца си сериозно. И това не се е случило по време на загрявката, а по време на допинг теста, проведен от USADA.

"От USADA дойдоха и казаха 'Хей, трябва да ти вземем урина." Вече бях минал през един допинг тест по-рано, но той не беше добре за тях, защото се бях рехидратирал и имаше много вода.

Затова поискаха втори допинг тест, но ги помолих да изчакат, докато ми се допикае отново. Беше час и половина преди битката.

Те ми дадоха комплекта с бутилки за тест, направих го и когато затварях бутилката и я слагах в пликче видях кръв. Погледнах ръката си и видях, че съм я порязал на някой ръб от бутилката."
 

Петис сподели, че веднага се е обадил на официални лица oт UFC и докторът на организацията, както и е информирал USADA за инцидента. Според Петис, докторът му е дал два варианта - или да бъде зашит или да бъде залепен. Петис е предпочел лепилото, защото така по-трудно раната е можела да се разтвори по време на битка.

Треньорът на Петис го е накарал да се оттегли от битката, но състезателят е отказал, защото се е чувствал готов. После по време на слагане на бинтовете пръстът отново е прокървил и е трябвало неговия кътмен да го превръзва.

Заради всичките тези перипетии Петис е решил да съди USADA.

"Сега ще се съдим," сподели Петис, според който е било ненужно да дава втори допинг тест за вечерта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес