Зареждане

Андраде твърди, че Йеджейчик е готова за завръщане в UFC

Андраде твърди, че Йеджейчик е готова за завръщане в UFC
Публикувано на: Септември 3, 2024 в 00:00 ч
Бившата шампионка в категория сламка Джесика Андраде твърди, че нейната колежка, бившата носителка на златото, Йоана Йеджейчик се интересува от евентуално завръщане в UFC - под формата на символичен двубой за титлата в BMF сред нейните колежки, и по-специално от сблъсък-реванш.

Андраде, която в момента заема четвърта позиция в категория сламка, както и шеста позиция в категория муха, е извън двубоите, откакто удължи победната си серия на два поредни двубоя с успех с разделено решение над бразилската си сънародничка Марина Родригес в подгряващата карта на UFC 300.

Този уикенд на UFC Vegas 97 Андраде се завръща в опит да постигне третата си поредна победа - срещу друга сънародничка, Натали Силва, в трирундов сблъсък.

Джесика Андраде подготвя битка за титлата в BMF с Джоана Йеджейчик

Според Андраде обаче бившата неоспорима шампионка в категория сламка Йеджейчик е приветствала възможността най-накрая да осъществи евентуално завръщане в UFC - твърди се, че звездата от Залата на славата е заинтересована да се изправи срещу бразилката за първата титла на BMF при жените.

"Говорих с Йоана и тя каза, че би се върнала в UFC", заяви Андраде. "Ако е за този пояс BMF, тя би се върнала. Мисля, че това ще бъде добър двубой, Йоана - или може би Анджела Хил, която никога не се дърпа от двубой и винаги е там, за да се бие с всички."


"Или Валентина Шевченко", обясни Джесика Андраде. "Всяко от тези момичета би било страхотно, но мисля, че ще бъде специално, ако е Йоана. Би било по-добре"

Начело на UFC 211 през 2017 г. срещу полската звезда Йеджейчик, Андраде неуспешно се би за безспорната корона в категория сламка, като претърпя поражение с доминиращо единодушно решение.

Въпреки това, завръщайки се в родната си Бразилия две години по-късно, Андраде се сдоби с безспорната корона с шокираща победа с нокаут над двукратната си съперничка Роуз Намаюунас, за да се докаже като шампионка в дивизията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес