Зареждане

Андерсън Силва влезе в Залата на славата на UFC

Андерсън Силва влезе в Залата на славата на UFC
Публикувано на: Март 19, 2023 в 07:00 ч
Андерсън Силва е най-новото попълнение в Залата на славата на UFC.

Новината беше споделена по време на събитието UFC 286, което се проведе в Лондон. 47-годишният бразилец е едно от най-големите имена в историята на ММА. "Паяка" успя да запише рекорд от 34-11-1 в ММА. Той спечели само 1 от последните си 9 битки за UFC.

В края на 2020 година Силва беше освободен oт UFC, след като навлезе в серия от 3 поредни загуби. От организацията му дадоха правото да се присъедини към друга лига, но Силва се завърна в бокса. Андерсън записа 2 победи на ринга, но в края на 2022 година загуби от Джейк Пол.

Андерсън е бивш шампион на UFC в средна категория и държи рекорда за най-дълго властване като шампион. Той държа титлата 2457 дни. Това започна през 2006 г. и завърши през 2013 г. и включваше 16 последователни победи през този период.

Силва защити златото си цели 10 пъти. Серията му от 16 поредни победи е най-дългата в историята на UFC. Андерсън държи още куп рекорди, а името му винаги се споменава, когато стане въпрос за най-великият ММА боец в историята.

Той спечели 23 от срещите си с нокаут и 3 със събмишън. За съжаление Силва никога не беше същият, след като си счупи крака през 2013 година в битката с Крис Уайдман. Името му ще остане записано със златни букви в историята.

Въвеждането му в Залата на славата ще се случи през лятото на специална церемония.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес