Зареждане

Анатолий Малихин: Арман Царукян може да стане шампион в UFC

Анатолий Малихин: Арман Царукян може да стане шампион в UFC
Публикувано на: Май 12, 2023 в 00:00 ч
Голямото търсене на нов съперник на Арман Царукян най-после приключи. Припомняме, 26-годишният руско-арменски спортист трябваше да се срещне с Ренато Мойкано на 30 април, но Ренато се оттегли поради контузия.

След Царукян се опита да се срещне с Бенейл Дариуш, дори получи съгласието на последния, но ръководството на UFC беше против. Уви, мачмейкърите са подготвили съвсем различен противник за Арман - скромния Хоаким Силва.

34-годишният бразилец е в промоцията от 2015 г., но никога не е правил големи неща. В последните си пет битки Силва спечели само две победи, което не му попречи да получи шанс срещу осмия номер на рейтинга на лека категория.

Царукян почти сигурно ще доминира над Силва, защото го превъзхожда в абсолютно всички компоненти. Царукян дебютира в UFC, губейки в равен двубой от Ислам Махачев. След това Арман записа серия от 5  победи, която беше прекъсната в дуел с Матеуш Гамрот.

За последно Царукян победи Дамир Исмагулов, но продължава да е едва на осмо място в ранглистата в лека категория. По всичко личи, че UFC бавят Царукян, който определено има потенциал. Анатолий Малихин, който е двоен шампион на ONE е с добро мнение за Арман.

Малихин вярва, че Царукян може да е шампион в UFC.

„Царукян може да ме победи и мен! Когато го видя да тренира, си мисля: "Слава Богу, че не се състезава в тежка категория." Ще тренирам сутрин, ще отида вечер, а той все още е във фитнеса. 

Казва, че трябва да тренира. Благодаря му, че не е тежка категория! Арман в първата битка даде на Махачев много трудна битка, въпреки че беше много млад и току-що беше влязъл в UFC. 

Сега Царукян вече е по-спокоен боец, той има всички шансове да стане шампион на UFC.“, каза Малихин.

Може ли Царукян да е шампион в UFC ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес