Зареждане

Алексей Олейник: Битките са по-опасни от коронавируса

Алексей Олейник: Битките са по-опасни от коронавируса
Публикувано на: Април 23, 2020 в 05:00 ч
42-годишният ветеран Алексей Олейник се готви сериознo за битката си с Фабрисио Вердум. Двамата трябваше да се бият на UFC 250 на 9-ти май в Бразилия, но събитието беше отменено. Дейна Уайт обаче планира да проведе събитие на 9-ти май в САЩ, което ще се казва UFC 249. Олейник и Вердум намериха място в бойната карта и ще мерят сили в тежка категория.

Вижте още - Вижте кои са фаворити за UFC на 9-ти май​​​

Олейник е аутсайдер в срещата, а Вердум голям фаворит, въпреки че не се е бил в последните 2 години. В момента има доста органичения по света заради коронавируса и много хора са сковани от страх, но Олейник не е сред тях. Той продължава да работи и да спазва хигиена, но не е свръх предпазлив. Ето какво споделя Алексей за подготовката си в условията на коронавирус:


Залите в САЩ са затворени, но ние намираме изход от ситуацията и подготовката протича нормално. Работим с треньори и със спаринг партньори. Единственото ограничение е броят на тренировките. Те станаха по-малко по очевидни причини. Не можем да работим два или три пъти на ден, затова работим три пъти за два дни.

Нямаме ограничения за движение, така че който иска, намира възможност и тренира тихо. Никъде в Америка няма ужасни, задръстени условия. Можете спокойно да се движите по всяко време на деня и няма санкции за това. Препоръчва се просто да се маскирате на обществени места, но има хора, които ходят в магазините без тях и никой нищо не им казва. Който иска го прави, а който не иска - измисля оправдания.

Не познавам онези, които отказаха да тренират и да се бият заради коронавируса. Сега знам две дузини бойци, които се подготвят за турнири през следващия месец и половина. Не сме сред тези, които се страхуват да се доближават до другите. Рискуваме здравето много повече по време на битки и спаринг, отколкото в случай на инфекция с коронавирус. Ние се грижим за себе си, измиваме и дезинфекцираме ръцете си преди и след всяка тренировка и след всяко пътуване до магазина, но нямаме никаква свръх предпазливост.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес