Зареждане

Александър Шлеменко: Дагестан е една малка Русия

Александър Шлеменко: Дагестан е една малка Русия
Публикувано на: Декември 3, 2022 в 00:00 ч
На 3 декември Екатеринбург ще бъде домакин на голяма ММА галавечер. Голямата руска звезда Александър Шлеменко (61-14) ще се бие с един от най-популярните бойци в Русия Магомед Исмаилов (17-3-1). Двамата ще оглавят турнира на RCC.

Едва ли има по-известни имена в русия ММА от Исмаилов и Шлеменко. Битката им беше отлагана няколко пъти тази година. От медийна гледна точка подобна среща е огромно събитие.

Има доста интервюта за медиите преди битката, които обхващаха много теми. Този път Шлеменко реши да говори за Дагестан. Там той има много фенове и вярва, че руският език е спойка за добрите отношения между руснаци и дагестанци.

„Получавам голяма подкрепа от Дагестан. Пишат ми на лични, че Дагестан е с мен. Миналата година отидох в Дагестан и ме посрещнаха топло. Знам, че в Дагестан има 36 националности. 

Дагестан е като малка Русия. Русия е многонационална държава. Същото е и с Дагестан - това е многонационална малка република. 

В Русия има много езици, а руският език е връзката за всички. Дагестанците се отнасят добре с руснаците, мнозина може да не разберат това. След като пътувах до Дагестан, разбрах.

Знаете ли как Дагестан се различава от другите републики на Северен Кавказ? В Дагестан хората, ако не разбирате езика им, няма да говорят на собствения си език пред вас, те ще говорят руски помежду си. 

 В други нации може да се окаже, че те общуват с вас на собствения си език, а това не е много красиво, трябва да признаете. Вие не ги разбирате, но какво ще стане, ако кажат нещо лошо за вас. 

А в Дагестан руският език е основен. Те се отнасят много добре към руснаците. Те се основават на руския език и руската култура и това е тяхната сила. Всички ние сме Русия.", сподели Шлеменко.

Ще успее ли Шлеменко да победи Исмаилов ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес