Зареждане

Алекс Волкановски нокаутира Яир Родригес в 3-тия рунд

Алекс Волкановски нокаутира Яир Родригес в 3-тия рунд
Публикувано на: Юли 9, 2023 в 07:46 ч
Александър Волкановски защити безспорната титла в категория перо.

Австралийската звезда се изправи срещу временен шампион в лицето на Яир Родригес. Битката им оглави събитието UFC 290, което се проведе преди малко в Лас Вегас. Волкановски не даде никакви шансове на Родригес и го победи с нокаут.

Първият рунд започна спокойно, а малко по-късно Волкановски веднага пренесе битката на земята. Яир опитваше да се изправя, но това доведе до още 2 събаряния от Александър. Родригес опитваше да вкарва удари от легнало положение, но Волкановски доминираше.

Алекс опита събмишън, но не успя. Без съмнение рунд за шампиона след доминация.

Във втория рунд Яир вкарваше всякакви видове ритници, за да държи Волкановски на дистанция. Двамата размениха крошета, след което Алекс скъси дистанцията и пренесе битката на земята. Яир опитваше да се изправи, но това доведе до нови 2 събаряния за шампиона.

Алекс вече има 6 събаряния на сметката си в тези 2 рунда. Волкановски конторлира изцяло боя и вкарва удари. Лицето на Яир е в кръв. Родригес просто не може да се противопостави на пресата на Волкановски. Доминация и във този рунд от Алекс.

В третия рунд двамата разменяха лоу кикове и попадения. Яир беше с една идея по-добър и активен в стойката. Волкановски вкара удар с главата в брадичката на Яир и битката беше спряна. Родригес реши да продължи и вкара хай кик на Волкановски.

Александър вкара тежък десен, който разклати Родригес и беше началото на края. Алекс натисна сериозно Яир, който беше в глуха защита. Волкановски му вкара удари, след което го свали на земята. Последва градушка от удари, които принудиха Хърб Дийн да спре битката.

Волкановски печели с нокаут в последната минута на 3-тия рунд. След срещата Волкановски сподели, че трябва да се подложи на операция, защото има проблем с ръката. Той сподели, че иска нов шанс срещу Ислам Махачев, но е готов и за Илия Топурия.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес