Зареждане

Алекс Перейра призовава за титла в тежка категория: Мисля, че това е в бъдещето ми

Алекс Перейра призовава за титла в тежка категория: Мисля, че това е в бъдещето ми
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 09:42 ч
След зрелищната си победа с нокаут на UFC 303, Алекс Перейра обеща да продължи в същия дух в близко бъдеще, като отново агитира за преминаване в тежка категория.

Перейра, бивш безспорен шампион в средна категория и настоящ безспорен носител на титлата в полутежка категория, се завърна тази вечер в главното събитие на UFC 303 - като се изправи срещу бившия шампион Иржи Прохазка в мач-реванш за титлата в Лас Вегас.

Като се осланя на предишната си победа над родения в Чешката република боец, както и на победата си през април над Джамахал Хил, шампионът от Сао Пауло, Перейра записа зашеметяваща победа във втория рунд с нокаут с удар с крак над Прохазка, като повали бившия шампион за още една брутална победа в октагона.

Алекс Перейра гледа към скок в тежка категория

Наближавайки само три години в промоцията, през които той вдигна две отделни титли в дивизиите, както и сложи край на властването на заклетия си враг в средна категория Израел Адесаня, Перейра признава, че все още се стреми към историческо преминаване в тежка категория.

"Мисля, че това е в бъдещето ми", каза Алекс Перейра пред Джо Роугън за преминаването в тежка категория след унищожителната си победа на UFC 303. "Казах го последния път, когато бях тук в октагона. Изглежда нямаше голям интерес от страна на организацията, но аз съм тук, на разположение съм и наистина мисля, че това е в моето бъдеще."


Спечелвайки вакантната титла в полутежка категория срещу гореспоменатия Прохазка в Медисън Скуеър Гардън през ноември миналата година, Перейра изпрати бившия шампион на Rizin FF с победа във втория рунд с TKO в Ню Йорк, за да добави титлата в полутежката категория към предишния си успех в средна категория.

Искате ли да видите как Алекс Перейра пренася таланта си в тежка категория?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес