Зареждане

Алджамейн Стърлинг ще отсъства най-малко 5 месеца

Алджамейн Стърлинг ще отсъства най-малко 5 месеца
Публикувано на: Април 11, 2021 в 00:00 ч
Новият шампион в категория петел на UFC Алджамейн Стърлинг няма да бърза за втора битка с Пьотр Ян. 31-годишния американец е решил, че точно сега трябва да оперира контузия във врата, която го мори от много години. Преди месец Стърлинг стана шампион по противоречив начин.

Той влезе в клетката с Пьотр Ян и губеше убедително, но една грешка го направи шампион. Ян му вкара непозволен удар с коляно в главата, след което Стърлинг отказа да продължи. По този начин рефера дисквалифицира Ян и Алджамейн стана шампион.

Стърлинг навлезе в серия от 6 поредни победи и не е спрял да се перчи с титлата. Сега той ще се оперира и ще е аут в следващите най-малко 5 месеца. Пред ESPN Стърлинг сподели, че не вижда причина UFC да бързат с временна титла:

Казаха ми, че ще се излекувам след 3 месеца и ще мога да тренирам кардио, за да вляза във форма. Не искат да ме виждат как тренирам, докато всичко в моя врат не е така, както трябва да бъде. Ще съм аут 5 месеца, ако всичко мине добре. Вълнувам се. Колкото по-бързо се оправя, толкова по-бързо ще се бия. 

Ще разберем в следващите 3 месеца и ще направим график. Не виждам причина да има временна титлата в категорията. Пьотр Ян спечели титлата през юли и трябваше да се бие с мен през декември. Битката в крайна сметка беше насрочена за март тази година. 

Той имаше достатъчно време, за да се оправи от своята фалшива контузия. Ако той може да има този лукс, защо аз да не мога ? Тази моя контузия я имам от години. Защо да бързат с временна титла ?

Трябва ли да има временна титла ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес