Зареждане

Алберт Дураев влезе в UFC след впечатляващ успех

Алберт Дураев влезе в UFC след впечатляващ успех
Публикувано на: Септември 16, 2021 в 07:50 ч
Бившият двоен шампион на чеченската организация ACB Алберт Дураев успя да влезе в UFC. След няколко години опити Дураев спечели своя златен билет към UFC след победа в Contender Series на Дейна Уайт.

32-годишния чеченец успя да доминира над Кайо Битенкурт и го победи със събмишън в първия рунд. Дураев впечатли със зверска доминация и спря серия от 8 поредни победи на бразилеца. Той е бивш шампион на ACB в средна и полусредна категория.

Алберт е с рекорд 14-3 в ММА и е в серия от 9 поредни победи. Тази битка в Contender Series беше първа за него от 3 години насам. Дураев призова за дебют в UFC срещу най-добрите в средна категория.

Опасния чеченец приключва 12 от срещите си и 3-те му загуби са с нокаут. Той не е губил от 7 години. Ето какво каза Дейна Уайт за Дураев:

Алберт ? Как да не подпишеш с този човек? Трябваше да се направи. Готов ли съм да му дам битки с тези на върха ? Да. Това е, което искам да видя. Вижте рекорда му, той вече е 14-3 в ММА. 

Дураев показа страхотно представяне. Веднага го събори на земята. Този човек е звяр на земята. Наистина ми е интересно да видя как ще изглежда в битките с най-силните.

Хамзат Чимаев беше сред първите, които поздравиха Дураев за договора с UFC.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес