Зареждане

Абусупян Магомедов: Набих българин и ме съдиха

Абусупян Магомедов: Набих българин и ме съдиха
Публикувано на: Май 16, 2023 в 08:00 ч
На 1 юли Абусупян Магомедов (25-4) ще се изправи срещу Шон Стрикланд (26-5) в главното събитие турнира на UFC в Лас Вегас.

Магомедов e 32-годишен дагестанец, който дебютира в UFC през септември 2022 година. Абусупян нокаутира Дъстин Столцфус за 19 секунди и записа 3-та поредна победа в ММА. Много фенове недоумяват как новак като Магомедов получи шанс да се бие със Стрикланд, който е име в средна категория.

Магомедов напуска Дагестан в училищна възраст и живее в Германия от много години. Той реши да разкаже интересна история от своите години в немското отборно първенство по борба. Абусупян се сблъскал с наш сънародник и го набил, след което бил осъден и не получил гражданство.

"Честно казано, въпреки че живея в Германия, имам малко пресечки с германците. Имаме само 2 германци в зала от 50 души. Където и да отида в залата, където и да отида, малко са германците. Тук е трудно. Веднага щом започнеш да печелиш сериозни пари, всички започват да те облагат с данъци. 

Започвам да си мисля дали да остана тук или е по-добре да живея някъде другаде, за да спечеля малко пари. В Дюселдорф, ако си сам, можеш да живееш средно с 3000 евро. Германия първо ти помага, а след това започваш да печелиш и те притиска максимално. Общо взето в Германия няма да те оставят да забогатееш, но няма и да умреш от глад. 

Аз се борих в немското отборно първенство. В първата битка един 57-килограмов българин се бори с едно момче от нашите. И българинът победи, а нашите като цяло бяха млади. Той спечели и стоеше над него, сякаш там лежеше някакво лайно. Целият ни отбор се изправи и започна да вика насреща му. 

Този българин избра мен, защото бях най-голям от всички. Аз се борих в тежка категория между 90 и 130 килограма. Българинът дойде и ми каза: "Проблеми ли имаш ?" Казах му, че нямам проблем и му потърсих сметка за държанието. Той се нахвърли върху мен с такъв яд, че се изплю на брадата ми. Тогава щях да го изям. Направих крачка назад и го ударих в лицето. Имаше съдебен процес, дори не отидох на него. 

В резултат на това трябваше да платя глоба, да платя болничните му и разходите в съда. Това той не можеше да работи три дни, и аз трябваше да плащам за това, което той не успял да заработи. Това се случи през 2015 година. Беше изнесен на носилка, а на вратът му сложиха шина. 

Той е само 57 килограма, но се бори в Бундеслигата от 15 години. Преди време наплю зрител, след което го извадиха от лигата за две години.", сподели Магомедов пред руските медии.

Магомедов е с рекорд 25-4-1 в ММА.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес