Зареждане

Zahabi: Mayweather ще има преимущество в дистанцията срещу McGregor

Zahabi: Mayweather ще има преимущество в дистанцията срещу McGregor
Публикувано на: Август 6, 2017 в 12:27 ч

Легендарният треньор Firas Zahabi, под чието ръководство Georges St. Pierre се доказа като един от най-добрите бойци стъпвали в Октагона, даде коментар относно боксовия двубой между Conor McGregor и Floyd Mayweather.
 
"McGregor е снайпер. Още в първите рундове той ще се старае да нанесе силни и точни удари, но мисля че след даден момент няма да може да удържи на боксовото темпо.

Дистанцията там е различна. McGregor не е свикнал да пуска някой близо до него, защото в бокса няма удари с крака. А когато нямаш удари с крака, дистанцията е по-близка, а в бокса всеки един сантиметър е от значение."

McGregor трябва да внимава и за навиците си от ММА, защото според Zahabi тези привички са трудни за преодоляване, особено в кратък период от време.
 
"Когато Mayweather скъси дистанцията, McGreegor е по-добре да го вкара в клинч. Да използва уменията си по борба и да го държи на дистанция. Не трябва да прави това, което Maidana направи.

Той трябва да контролира дистанцията, но тя ще е за бокс, а на тази дистанция Mayweather ще е на светлинни години пред него, а McGregor няма да има големи шансове. McGregor трябва да използва уменията си по борба, силата и физическото си преимущество, за да избутва Mayweather назад."

Zahabi сподели и каква според него би била печелившата стратегия за ирландеца.
 
"Той може да го победи като го изтощи в клинч или като играе на дистанция, нанасяйки светкавични и точни удари, както по принцип прави."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес