Зареждане

Забележителен каратист прави своя дебют в UFC 143

Забележителен каратист прави своя дебют в UFC 143
Публикувано на: Февруари 3, 2012 в 12:00 ч

stephan thompson карате

В UFC 143 ще направи своя дебют каратиста Stephen "Wonderboy" Thompson, който в аматьорския кик-бокс е със статистика 37-0. Като професионален кикбоксьор е 20-0, а като MMA състезател 5-0. Това са 62 поредни победи без загуба.

Треньорът на Georges St. Pierre, Firas Zahabi, нарече Thompson "най-добрият каратист и най-добрият страйкър във всички спортове".

Той ще се състезава в полу-средната категория и първият му опонент в UFC е Daniel Stittgen.

Единствената му загуба до момента е преди повече от 10 години, когато е бил на 12 и е участвал в състезание по карате.

Сега 28-годишният Thompson иска да се докаже не само като страйкър. Той е черен колан по традиционно жиу-житцу, но тренира и бразислко жиу-житцу при брат си Carslo Machado и твърди, че борбата е втората му най-силна страна.

"Целта ми е винаги да бъда най-добрия боец и за да стане това, трябва да премина към MMA и да покажа уменията си, които натрупах през това време. Хората ме питат какво ще стане, ако загуба, а аз не се бях замислял докато не ме попитаха. Знам че момчетата в клетката ще искат да ми откъснат главата. Но с моето минало имам доста преимущества, защото знам че повечето ми опоненти ще искат да ме свалят на земя. Всички да очакват страхотен двубой, който ще завърши с нокаут."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес