Зареждане

Yair Rodriguez: Всичките ми страхове се сбъднаха в UFC 211

Yair Rodriguez: Всичките ми страхове се сбъднаха в UFC 211
Публикувано на: Май 26, 2017 в 12:00 ч
 
По-рано този месец, в основния сблъсък за вечерта на UFC 211, младата надежда в категория "перо" Yair Rodriguez бе разгромен от ветерана Frankie Edgar. Въпреки някои силни моменти в битката, Rodriguez бе тотално спрян от своя опитен съперник.
 
Няколко седмици след това, възстановен от загубата, Rodriguez разговаря с Chris Taylor за битката пред BJPenn.com. Очевидно е, че загубата на тази битка е най-лошият му кошмар, макар че е сигурен, че ще израстне след нея.
 
"Всичките ми страхове се сбъднаха в този ден, защото загубих", каза той. "Това беше най-важната битка в моята кариера, защото знаех, че е достатъчна, за да ме изпрати на двубой за титлата. Сега, когато погледна назад и видя всичко през което съм минал, забелязвам някои промени в отношението и тренировките си, които не бях забелязал преди това. Мислих, че е добре и продължавах да вървя по този начин. Това е за добро, не е като да спра с обучението си или нещо подобно. Всъщност се трудих повече от нормалното. Просто се бях съсредоточил върху това, че съм боец, че съм животно и напълно загубих енергия. Забравих за всичко останало. Оставях малките неща да ме безпокоят през цялото време."
 
"Натрупваш опит, преминавайки прец целия този процес" - продължи той. "Сега, след като си взех урока, мисля че ще бъда по-добър, ще се върна по-силен. Нещата за мен се промениха много след този мач. В крайна сметка мисля, че беше за добро."
 
Rodriguez след това разяснил, че макар и да му е трудно да преглътне тази загуба, той вярва, че това ще му помогне да се превърне в бъдещ шампион.



 
"Наистина вярвам, че мога да го направя". каза той. "След битката, когато отидох в болницата, за да проверя окото си, погледнах към треньора и му казах "защо ми се случва това" и плачех. - Защо ми се случва? Това е единственото, което мога да правя. Това е животът ми. "Тогава майка ми и баща ми бяха там и те се опитаха да ме прегърнат, но аз им казах: "Спри, не бива да губя". Давам всичко от себе си, жертвал съм много неща, които много хора не са готови да дадат. Трябва да сте готови да признаете тези неща."
 
Мислите ли, че Yair Rodriguez ще се завърне по-добър след загубата от Frankie Edgar? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес