Зареждане

White: Ngannou може да бъде шампион за много дълго време

White: Ngannou може да бъде шампион за много дълго време
Публикувано на: Януари 28, 2017 в 11:15 ч

Нито един шампион в тежката категория на UFC не е защитавал титлата си повече от два пъти. Но в последното си интервю президентът на организацията, Dana White заяви, че Francis Ngannou може да промени това.

Камерунецът се мести във Франция още като дете. След като е живял като бездомник той открива своето призвание в свободните двубои и в момента е професионален състезател с 8 поредни победи, 3 от които са в UFC. Утре той ще се изправи срещу Andrei Arlovski в класическа среща "новобранецът срещу стария лъв".
 
"'The Pitbull' е в играта от много време," заяви White. "Разбираемо Arlovski е легенда в този спорт и в тежката категория. Francis Ngannou тепърва ще бъде. Вярвам, че той има потенциала да стане шампион. И освен това вярвам, че има потенциала да защитава титлата за много дълго време.

Не знам дали в историята на UFC е имало шампион в тежката категория като Ngannou. Той е огромен и опасен. Може да сравните физиката му със състезателите по американски футбол от NFL или шампионите по бокс в тежката категория. Той е един много масивен тип."

И това наистина е така - висок 193 см с тегло на кантара 115 кг, ударите му със сигурност са като чукове. Ще видим каква ще е и стратегията му по време на двубоя му утре в UFC on FOX 23.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес