Зареждане

White: Ben Henderson няма да получи шампионски двубой

White: Ben Henderson няма да получи шампионски двубой
Публикувано на: Януари 27, 2014 в 12:00 ч

Josh Thomson бе планирано да се бие с Anthony Pettis за титлата в леката категория в UFC on FOX 9, но Pettis контузи коляното си. Вместо да чака възстановяването на шампиона, Thomson предпочете да излезе срещу Benson Henderson в UFC on FOX 10.

Там Thomson получи счупване на ръката си във втория рунд и загуби от Henderson, като така отпадна и от надпреварата за титлата.

Но ако си победил претендента със спорно съдийско решение, не означава че ти си претендента. Поне така разсъждава президента на UFC, Dana White.
 
"Когато Ben Henderson се опитва да стигне до двубой за титлата той играе така. Това е неговия двубой. Виждали сме го милион пъти.

Не е агресивен. Той е талантлив. Просто е от тези бойци, който предпочитат да изморят съперника си, вместо да го приключат.

Ben Henderson загуби два пъти от Pettis, който е шампион, а в последния им двубой бе направо унищожен. Сега не направи нищо, с което да накара феновете да си кажат 'Леле, искаме да го видим отново срещу Pettis.'""

White подчерта, че проблема със съдийските решения си остава актуален. Двама от съдиите дадоха 48-47 за Thomson и Henderson, докато третия съдия, Sal D'Amato, даде 49-46 за Henderson.

След като двама от топ претендентите отпаднаха от двубоя за титлата, кой според вас трябва да се изправи срещу Pettis?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес