Зареждане

Thiago Silva ще замести контузения "Minotoro" Nogueira

Thiago Silva ще замести контузения "Minotoro" Nogueira
Публикувано на: Март 7, 2012 в 15:03 ч

Thiago Silva трябваше да се завърне в UFC, след почти година затишие, в UFC on Fuel TV 3 през май, но сега ще се бие с месец по-рано в UFC on Fuel TV 2 срещу Alexander Gustafsson. Той ще замести контузения Antonio Rogerio Nogueira, който беше принуден да се откаже от двубоя заради контузия в коляното.

Първият човек на когото са се обадили от UFC за заместник на Nogueira е бил мениджърът Камен Попов, който представлява българския боец Станислав Недков. Стъки обаче все още се възстановява от контузия и не може да тренира пълноценно затова е отказал двубоя. Недков записа феноменална победа в Бразилия с нокаут, като с това прослави и България в UFC. Предложението за участие в главно събитие в UFC on Fuel TV 2 е признак и за огромното уважение от страна на организацията към българина. Недков ще се бие със сигурност до края на годината, но точна дата не е известна, тъй като зависи много от темпа на възстановяване на контузията.

Silva (14-2-1) не се е бил от UFC 125 през януари миналата година. Тогава той победи Brandon Vera със съдийско решение, което след това се промени на несъстоял се двубой, тъй като Silva беше уличен в употребата на стероиди след като предаде урина, която не беше от човек.

Gustafsson (13-1) ще се бие пред родна публика в Швеция. За последни той победи Vladimir Matyushenko в UFC 141 с нокаут в първия рунд. Статистиката му в UFC е 5-1.

Причината за контузията на Nogueira все още не е обявена. Това е втория двубой, от който той се оттегля за година, след като преди трябваше да излезе срещу Rich Franklin в UFC 133. Седмици преди двубоя обаче той получи контузия в рамото.

Друг голям двубой от UFC on Fuel TV 2 е срещата в средната категория между Brian Stann и Alessio Sakara.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес