Зареждане

Teixeira за кариерата си в UFC: Мислих, че вече ще съм шампион

Teixeira за кариерата си в UFC: Мислих, че вече ще съм шампион
Публикувано на: Май 28, 2017 в 09:03 ч

Golver Teixeira е видял всичко в петте си години в UFC. От двубой за титлата срещу Jon Jones до падение с нокаут от Anthony Johnson едва за 13 секунди. Бразилецът е бил на върха и на дъното в полутежката категория.

Сега той ще се опита да заслужи втори шампионски двубой, изправяйки се по-късно тази вечер срещу Alexander Gustafsson в Стокхолм, Швеция.
 
"Харесва ми, харесва ми. Имам предвид, че вече мислих че ще съм шампион, но животът те води по други пътища, а ти трябва да продължиш напред, да продължиш да работиш здраво и да постигнеш мечтите си.

Радвам се, че нещата са така и се радвам, че съм тук - още се бия и още гоня мечтите си."

След като Teixeira загуби от Johnson в UFC 202, той записа победа със съдийско решение срещу Jared Cannonier в UFC 208 през февруари. В момента той осъзнава колко голям е залогът в предстоящата му битка.
 
"Това значи много за мен. Мисля, че този двубой ще ми отвори вратите към битка за титлата. Това е двубоят. Има смисъл, защото аз и той сме номер 2 и номер 3 в класацията. Освен това Jones и Cormier също ще се бият. Победителите от тези битки ще се бият след това, нали?"

Ако Teixeira успее да спре Gustafsson на негова територия и докаже, че е готов за шампионски двубой, бразилецът ще има шанс да се бие за титлата може би следващата година. Все пак категорията има нужда от топ бойци, след като Ryan Bader отиде в Bellator, а Anthony Johnson напусна и започна кариера в областта на медицинската марихуана.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес