Зареждане

Romero обясни защо не продължил да натиска наранения крак на Whittaker

Romero обясни защо не продължил да натиска наранения крак на Whittaker
Публикувано на: Юли 10, 2017 в 12:00 ч
 
Yoel Romero се доближи до титлата на UFC, но не достатъчно.
 
Кубинският боец се изправи срещу Robert Whittaker в битка за временната титла на UFC в основното събитие на UFC 213 в събота, което се проведе в T-Mobile Arena в Лас Вегас. Битката беше много конкурентна и в нея Romero взе преднина в началото, като спечели първите два рунда, но Whittaker се върна, за да спечели оставащите три. Титлата беше близо и Romero можеше да си тръгне с нея, ако бе направил няколко малки промени в представянето си, които биха могли да му помогнат.
 
Една от тези възможно промени би могла да бъде използването на повече ритници по краката на съперника, тъй като Romero успя да нарани левия крак на Whittaker с тях в началото на битката. "The Soldier of God" е наясно, че ударите му с крак нанасят сериозни щети на противника му.
 
И все пак, въпреки успеха с ритниците, Romero спря да ги използва след втория рунд и тогава започна да губи битката. Romero заяви, че не е изоставил ритниците, а Whittaker не му позволявал да ги използва.
 
"Да, разбира се, че се опитвах да ги използвам [ритниците], но той не ми даде възможност. Когато се опитвах да направя този конкретен удар [в левия крак на Whittaker] той променяше стойката си и рискувах да попадна в обсега на ръцете му.", заяви Romero.
 
Тъй като вече е навършил 40 години и претърпя загуба в решаваща битка, човек би се зачудил какъв ще бъде следващия ход на олимпийския борец. Romero все пак планира да продължи напред и да направи втори опит да стигне до титлата.
 
"Добре съм, готов съм. Имам болка в левия крак, така че нека се надяваме, че не е нещо сериозно. Все още сме в битката. Играта не е свършила, ще има втора част. Това ще продължи", завърши Romero.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес