Зареждане

Randy Couture се чуди: Какво прави Bjorn Rebney в ММААА?

Randy Couture се чуди: Какво прави Bjorn Rebney в ММААА?
Публикувано на: Декември 1, 2016 в 12:00 ч
 
Легендата Randy Couture също коментира голямата новина от света на ММА за последните 24 часа, а именно - създаването на нова Асоциация на бойците (ММААА), която да защитава техните права и да се бори за по-добри условия за тях в UFC.


Самият Randy Couture е член на друга подобна организация - MMAFA, създадена от с цел да “пренесе” Muhammad Ali Act и в света на ММА. Основната цел на MMAFA е да позволи на бойците да бъдат независими изпълнители, които разчитат на свободния пазар. 

Друга подобна организация е PFA, която бе създадена от бейзболния агент Jeff Boriss през август. Нейната цел пък е коренно различна - на бойците да бъде гледано като на служители, а самите те да оформят съюз, който да брани правата им. 

Постепенно се стигна и до създаването на ММААА, а при представянето й присъстваха имена като Georges St-Pierre, Cain Velasquez, T.J. Dillashaw, Donald Cerrone и Tim Kennedy.

Легендарният Randy Couture заяви, че уважава опита на тези атлети да договорят по-добро настояще и бъдеще за бойците в UFC. Макар и той да заяви, че не е сигурен относно присъствието на Bjorn Rebney - бивш изпълнителен директор на Bellator, в цялата работа.

“Изпитваме голям респект към тези петима атлети. Щастливи сме, че те решиха да се изправят и да говорят. Мисля, че всеки има подозрения относно мотивите на Bjorn в случая и какво точно прави той тук. Смятам, че това ще си проличи във времето. Неговият репутация е на промоутър, като сега е интересно, как той изведнъж е загрижен за правата на бойците. Очевидно е, че когато бе директор на голяма ММА организация, той не демонстрираше същите убеждения”.

“Времето ще покаже. Jeff Borris и Bjorn Rebney определено са въпросителни. Защо те са въвлечени? Има много въпроси относно мотивите им. Подозирам, че Bjorn има намерение да създаде организация и отново да бъде промоутър. Той може би иска да го направи заедно с бойците, а тя да бъде и притежавана от тях. Нещо като Professional Bull Riders. Това е моето усещане относно неговото участие тук. Със сигурност той е повече от просто съветник на бойците”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес