Зареждане

Пет възможни съперници за завърналия се Nick Diaz

Пет възможни съперници за завърналия се Nick Diaz
Публикувано на: Август 2, 2016 в 18:00 ч
 
Година и половина енигматичният Nick Diaz бе извън Октагона, като причина за това бе дадената от него положителна проба за употреба на марихуана. Неговата санкция можеше да достигне дори пет години, но той все пак извади късмет и се отърва с 18-месечно отсъствие. Наказанието на Diaz официално изтече, като той отново може да се бие. И макар и той да не е печелил мач от вече пет години, Nick Diaz остава култова фигура за ММА феновете.


И с оглед на предстоящото завръщане на Nick Diaz в Октагона, ето и списък с пет потенциални негови съперници:

5. Tyron Woodley


Самият Woodley поиска двубой с Diaz, след като нокаутира Robbie Lawler и спечели титлата в полусредна категория. Единственият проблем в случая е, че това би било напълно нечестно спрямо останалите бойци в категорията, особено спрямо претендент №1 Stephen “Wonderboy” Thompson. Woodley обаче търси комерсиална изява и възможно най-големи приходи от следващия си мач, поради което и Nick Diaz е желан от него опонент.

4. Rory MacDonald


Приемайки, че Rory MacDonald реши да преподпише договора си с UFC, компанията най-вероятно ще поиска да му осигури участие в двубой, който би предизвикал сериозен интерес. Двубой с Nick Diaz определено би гарантирало това. Подобен мач би бил интригуващ и заради стиловете на двамата. MacDonald е контраатакуващ боец, докато Diaz няма проблеми с това да търси контакт със съперника си. Това е по-скоро двубой, който би донесъл пари, отколкото мач за титлата на Rory MacDonald, но това не е проблем за феновете. Победа за Diaz пък би го върнала обратно в битката за пояса.

3. Georges St-Pierre


Georges St-Pierre не крие, че иска “големи” мачове, а не толкова такива за титлата, поради което и може би няма да го видим срещу новия шампион в полусредна категория Tyron Woodley. Ако GSP избере да се завърне, той ще пожелае възможно най-интригуващия двубой за себе си. И въпреки, че той вече победи веднъж Nick Diaz през 2013 година, такъв сблъсък определено може да се случи отново. Освен това, самият Diaz иска нов шанс да се изправи срещу St-Pierre.

2. Robbie Lawler


Robbie Lawler обича да се бие. Единственият човек, който може би обича мелето повече и от самия Robbie Lawler, е Nick Diaz. След като бе нокаутиран от Tyron Woodley, двубой с Diaz може да е шанс за Lawler отново да се върне на правилния път. Междувременно, това е мач, който феновете абсолютно биха приели, имайки предвид, че и двамата бойци обичат боя от стойка. Да не забравяме, че това би било и своеобразен реванш между двамата, след като през 2004 година Diaz нокаутира Robbie Lawler. Много неща обаче се промениха оттогава.

1. Conor McGregor



Подобен двубой има смисъл поради много различни причини. Има обаче едно възражение. McGregor ще трябва да победи по-малкия брат на Nick Diaz на UFC 202 след няколко седмици. Ако това се случи, тогава евентуален мач между Conor и Nick Diaz би предизвикал сериозен медиен шум. Очевидно това не би било прието добре от временния шампион в категория “перо” Jose Aldo, който продължава да очаква възможността да вземе реванш от McGregor. Но той ще трябва да приеме това. Комбинацията от големи усти, стилове, които задоволяват тълпата и сюжет, към който всеки може да се запали, прави подобен мач потенциален блокбъстър. Светът определено би гледал.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес