Зареждане

На Chad Mendes не му пука с кой тренира Jose Aldo

На Chad Mendes не му пука с кой тренира Jose Aldo
Публикувано на: Януари 5, 2012 в 21:19 ч

Неподения боец в категория „перо” на UFC Chad Mendes ще има незавидната чест, да се изправи в клетката срещу един от най-опасните страйкъри в света на смесените бойни изкуства – 66 килограмовият шампион Jose Aldo.

Mendes ще се сблъска с “Scarface” на UFC142 на 14 януари 2012 в Рио де Жанейро, Бразилия.

Бившия номер 1 борец в NCAA-дивизията, безспорно заслужил да се бие за титлата в своята категория, все още е непобеден (11-0) в своята за сега кратка ММА кариера, разчитайки основно на изключителния си борчески опит за да контролира темпото на ринга.

Като член на тим Alpha Male, Mendez е тренирал редом с Urijah Faber, който може да даде безценна информация на „Money” , с оглед как “The California Kid” се държи 25 минути, заключен в клетка с Aldo на World Extreme Cagefighting (WEC) 48, губейки със съдийско решение.


В стремежа си да изпъкне борческите си умения над тези на Mendes, Aldo споменава работата си с бившия номер едно съперник, UFC лека категория Gray Maynard, друг завършен атлет в борбата.

В изказване от днешната UFC 142 конференция, Mendez споделя, че намира уменията си за повече от достатъчни за да детронира, настоящия шампион, независимо кой е включил в екипа си.

"Не ми пука с кой тренира Jose. Аз тренирам с едни от най-добрите в света. Правя това през целия си живот, и не съм се оттеглял и за миг. Можеш да тренираш с най-добрия борец на света, но неговата борба не е и на половина добра, колкото моята. Maynard си няма и представа колко съм добър. Казва го само защото тренира с Aldo. Чувствам се подготвен. Стойка ми ще перфектна, а борбата ми дори още по-добра. Намирам се в най-добрата позиция. Мисля, че Jose е под напрежение. Той е този, чийто боеве, правят тълпата, той е човека с колана. Аз имам уменията да го победя и всичко напрежение е върху него. Не мисля, че който и да е от хората, с които се е бил, е притежавал добри борческа умения за да го свали на земята и да го задържи там. Преценихме силните и слабите му страни. Преиграхме всички ситуации и ще излезем с нещо страхотно за 14-ти.”.

Непобеден в своте 13 мача, Aldo се е доказал като един от най-добрите бойци, които се изправят срещу по-тежки от тях, минавайки през опонентите си без особени усилия, позовавайки се на лазерно-точната си игра в стойка.

Mark Hominick, познат като голям борец, успя да свали бразилеца в двубоя помежду им на UFC 129 миналия април. Това може би е отворило очите на Mendes и по-този начин се надява да победи другата седмица.

Ще може ли Mendes да иде на бразилска земя и да сложи край на царуването на Aldo в категорията, използвайки впечатляващите си борчески умения? Или “Scarface” ще продължи доминирането, чрез своя страйкинг в тази страйкинг-граплинг битка?  

chad mendes mma bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес