Зареждане

Melendez е твърде зает, за да се тревожи за евентуалните наранявания на мозъка

Melendez е твърде зает, за да се тревожи за евентуалните наранявания на мозъка
Публикувано на: Август 22, 2017 в 09:00 ч
 
Бившият шампион на Strikeforce в лека категория Gilbert Melendez е отговорен за поне половината най-зрелищни битки в историята на лека категория. Като започнем от битката му с Josh Thompson и стигнем до тази с Diego Sanchez и всички останали между тях.
 
Но на каква цена?
 
Няма значение, защото "El Nino" няма време за негативни мисли за увреждане на мозъка, което продължава да се превръща във все по-широко разпространена дискусия, отнасяща се за здравето и безопасността на бойците.
 
 
Ето какво имаше да каже Melendez пред микрофона на MMA Fighting.
 
"Аз влизам там и започвам да нанасям удари, а момчетата, които ме победиха, обикновено ме изпреварваха, не са ми сритвали задника от бой. Те просто променят своя план за игра, което не е нещо лошо. Аз се бия за семейството си, бия се за моя екип, бия се за бъдещето си и това е нещо, което може би ми минава през ума, но това е нещото, което трябва да правя сега - да се бия. В този момент не мога да позволявам на такива мисли да навлизат в главата ми, това е слабост.", заяви Melendez.
 


Melendez (22-6) ще направи дебюта си в категория перо срещу Jeremy Stephens в предстоящото събитие на UFC 215, което ще се проведе на 9-ти септември в Едмънтън, Алберта, Канада.

След влизането си в Октагона на UFC със седем поредни победи под банера на Strikeforce, 35-годишният Melendez е с рекорд от 1-4, макар и повечето то тези загуби да бяха след изключително близки съдийски решения.
 
Дали "El Nino" има бъдеще в категория перо? Времето ще покаже.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес