Зареждане

Khabib: Можех да умра, но аз съм си виновен за случилото се

Khabib: Можех да умра, но аз съм си виновен за случилото се
Публикувано на: Април 3, 2017 в 09:17 ч
 
Руският боец Khabib Nurmagomedov коментира случилото се преди UFC 209 и пропадането на двубоя му с Tony Ferguson за временната титла в лека категория.


Непосредствено преди срещата, “The Eagle” бе приет в болница, след като при него свалянето на килограми предизвика сериозни здравословни проблеми.

Пред руските медии Khabib най-сетне говори за случилото се, давайки своята гледна точка.

“Честно казано, не помня много от случилото се. Беше вечерта преди кантара, а изведнъж се озовах в болницата, чувствайки се много зле. Зная, че оставих много фенове разочаровани, като съм напълно съгласен с тях. Това бе един от най-важните мачове за руския ММА. Можех да напиша история, а вместо това се озовах в болницата”.

За самия Khabib ситуацията бе въпрос на живот и смърт, имайки предвид, че тялото му не бе в състояние да изтласква кръв към черния му дроб поради агресивното сваляне на тегло. Той обаче е решен скоро да се върне в Октагона.

“Понякога такива неща се случват. А понякога можеш и да умреш. Всички могат да умрат, всички могат да се разболеят. Сега се нуждая от няколко месеца. Може би два или три. След три месеца ще подновя усилени тренировки и ще бъда готов да се бия през септември”.

“The Eagle” посочи, че вината за случилото се е единствено негова.

“Вината си е моя. Зная, че тялото ми не ме слуша и това си е моя вина. Как мога да кажа, че са виновни треньорът или диетологът ми? Това си е 100% моя вина”’.

Khabib довери, че благодари на Tony Ferguson за пожеланията, които му е изпратил, но и добави, че той все още иска да го разбие в Октагона.

“Чувствам се малко по-добре настроен към него. Но честно казано, как можеш да се чувстваш относно някого, който искаш да смачкаш толкова много? Това е моят мечтан двубой - сблъсък с Tony Ferguson. Зная, че този път аз се оттеглих от срещата, но веднъж го направи и той. Тогава обаче никой не говореше за това. Ако Бог каже, ще се завърна и ще видим какво ще се случи.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес