Зареждане

Fertitta: MMA може скоро да стане част от Олимпийските игри

Fertitta: MMA може скоро да стане част от Олимпийските игри
Публикувано на: Февруари 29, 2016 в 12:40 ч

Първите древни Олимпийски игри са се провели 776 г. преди Христа. Всичко е започнало с едно единствено събитие - бягане на 200 метра. И така е било в първите 13 издания на игрите.

В 18-тото издание през 708 г. преди Христа е била добавена и борбата. През 648 г. преди Христа игрите са били допълнени и със свободни боеве (панкратион).

През следващите 1000 години са настъпвали различни промени, докато през 394 г. те са били забранени от римския император Теодосий I, като част от кампанията му за навлизане на християнството в Рим.

Когато в Атина игрите се възраждат през 1896, те са били без панкратиона, тъй като по една или друга причина тогава боксът и борбата са били по-популярни, а свободните боеве не. Това обаче се променя с времето.

Боксът, джудото и таекуон до са вече в Олимпийските игри в Рио. Съсобственикът на UFC, Lorenzo Fertitta сподели пред BBC, че ММА съвсем скоро отново ще стане Олимпийски спорт.
 
"Олимпийските игри е бизнес, който иска да привлече младите телевизионни зрители пред екраните.

Както се развиват нещата с UFC, съвсем скоро може да бъдем част от игрите.

Всъщност има организация, IMMAF, към която членуват 50-60 държави и всички те се стремят ММА да стане Олимпийски спорт.

Ако някой бе казал на Олимпийския комитет преди 20 години, че най-гледаното им събитие ще бъде сноуборда, сигурно щяха да го помислят за луд. Но сега е точно така, защото това е нещото, което децата искат да гледат."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес