Зареждане

Fedor Emelianenko: Мисля за оттегляне

Fedor Emelianenko: Мисля за оттегляне
Публикувано на: Февруари 9, 2011 в 11:30 ч

"Ще бъда честен, наистина се замислях да се октажа, но не заради загубата. Тези мисли се зародиха в главата ми още преди този двубой [Emelianenko загуби от Fabricio Werdum]. Вече съм доста по-възрастен и опонентите ми в тежката категория са доста по-едри от мен. Така, че доста се замислям да сложа край на кариерата си като професионален състезател. Доста стари травми започват да се обажат. Надявам се обаче, че все още имам достатъчно сили да се бия - може би със сигурност още една година, а след това всичко е в Божиите ръце."

 

Бившият шампион на PRIDE и един от участниците в предстоящото на 12-ти февруари Гранд при в тежката категория на Strikeforce, Fedor Emelianenko разкри, че скоро може да сложи край на легендарната си кариера в смесените бойни изкуства (ММА). Всъщност, идеята в главата на "The Last Emperor" се е зародила още преди шокиращата загуба от Fabricio Werdum през юни 2010 - първата "реална" загуба на руската машина през всичките години на професионален боец.

Добрата новина е, че още не се е отказал: Emelianenko ще се изправи срещу Antonio "Bigfoot" Silva в откриването на турнира, който ще започне в събота в зала IZOD Center в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси. 

Ако Emelianenko победи, ще се изправи срещу победителят от двубоя между Alistair Overeem и Fabricio Werdum в полуфинал, който ще се проведе по-късно през годината. Ако Fedor съумее да стигне финала, то той ще има три двубоя през настоящата година, което е доста добре за 34-годишен "пенсионер", който желае да напусне професионалният спорт от 2005 година.

Доста труден път ... особено за боец, който е в залеза на своята кариерата.

Има ли Emelianenko достатъчно сили и воля за фантастичен завършек на една фантастична кариера или мотивацията за двубоят в събота се крие в премията която ще му даде Strikeforce?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес