Зареждане

Доклад: Борецът и ММА състезател Yoshihiro Takayama е парализиран от врата надолу

Доклад: Борецът и ММА състезател Yoshihiro Takayama е парализиран от врата надолу
Публикувано на: Август 7, 2017 в 14:00 ч
 
Тъжни новини се появиха в Япония, тъй като според тамошни доклади великана в професионалната борба Yoshihuro Takayama остава парализиран.
 
Dave Meltzer от "Wrestling Observatory" потвърди докладите, като отбеляза, че Takayama е в състояние да говори, но не е в състояние да се движи от врата надолу. Парализата е в резултат от увреждане на гръбначния стълб, което Takayama претърпя, когато рутинна маневра, наречена "sunset flip" се обърка по време на негов мач преди три месеца.
 
Takayame е един от най-награждаваните професионални борци в японската история, след като се подвизаваше в продължение на 25 години в IWGP, Triple Crown и GHC в тежка категория. Той също така е и ММА звезда в "Земята на изгряващото слънце", макар и да не е особено успешен в това си начинание. Между май 2001-ва и декември 2002-ра година той се би три пъти в PRIDE FC и веднъж в IGF. Той загуби всичките си четири битки, но за сметка на това остави незаличим белег върху спорта, участвайки в една от най-болезнените битки в историята на спорта - шестминутна разправа с ММА легендата Don Frye.
 
 
Освен тази загуба от Frye, Takayama претърпя и събмишън загуба от Kazayuki Fujita, както и КО загуба от тежките ръце на Semmy Schilt. В последния си мач от този период Takayama загуби и от чудовището Bob Sapp след изненадващ за всички армбар изпълнен от напомпания американец.
 
През 2013-та година Takayama се завърна в света на ММА след повече от десетилетие извън спорта и записа първата си професионална победа на зрялата възраст от 46 години, завършвайки с КО опонента си Hikaru Sato в U-Spirits-Again.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес