Зареждане

Demian Maia не иска да чупи рекорди, а да вземе титлата

Demian Maia не иска да чупи рекорди, а да вземе титлата
Публикувано на: Юли 29, 2017 в 07:50 ч

Demian Maia има за какво да се бие утре. В UFC 214 той ще се изправи срещу шампиона в полусредната категория, Tyron Woodley. Събитието ще се проведе в Калифорния и ще се излъчва пряко по спортния канал Mtel Sport 2 от 5:00 в неделното утро.

Бразилският граплинг специалист освен това ще има шанса да запише рекорд за най-много победи в UFC (20) и най-много събмишъни (10).
 
"Това се опитвам да го махна от съзнанието си, защото може би ще ми наруши фокуса. А аз не искам това," сподели Maia по време на отворените тренировки вчера. "Ще бъде страхотно, ако спечеля, особено със събмишън, заради тези рекорди. Но те така или иначе някой ден ще бъдат подобрени. Това, което обаче остава при мен завинаги е титлата. Затова се интересувам само от нея - ще направя всичко по силите си, за да я взема."

Woodley е опасен шампион и до сега не е бил побеждаван със събмишън. Затова и търсенето на такава победа може да затрудни допълнително Maia. Затова и той оставя настрани гоненето на рекорди.
 
"Усетих, че от миналата година интересът на бразилците към UFC леко спада. Предполагам, че една от причините е, че няма бразилски шампиони. Надявам се да взема титлата и да я върна в Бразилия."

Maia е аутсайдера в този двубой, но в същото време 39-годишният боец е и един от най-опасните в категорията.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес