Зареждане

Cris Cyborg иска създаването на категория 'перо' и при жените в UFC

Cris Cyborg иска създаването на категория 'перо' и при жените в UFC
Публикувано на: Юли 21, 2016 в 15:00 ч
 
Шампионката в категория “перо” на Invicta Cris Cyborg иска да се бие в UFC с тегло от 66 килограма. Проблемът е там, че в момента в UFC няма подобна категория, в която тя би могла да се състезава.


Бразилката прибегна до социалната мрежа, за да сподели своето становище относно въпроса и да сподели, защо тя смята, че UFC трябва да създаде категория "перо" и при жените.

“Всеки боец от категория “петел” на UFC при жените се е бил с тегло от 66 килограма. Miesha Tate, Ronda Rousey, Holly Holm и Amanda Nunes. 

Нито едно от тези момичета не се е било с тегло по-малко от 61 килограма.

В момента няма нито едно момиче в Топ 10 на категория “петел”, което да е прекарало цялата си кариера с тегло от 61 килограма. Половината от тези момичета в Топ 10 са и в серия от загуби. Аз съм единственият световен ММА шампион, който успешно е смъквал от теглото си, за да участва в супердвубой и все още държи титлата си. 

Заслужавам моя собствена категория.

Тези момичета не пожелаха да се бият с мен в моята категория, а сега феновете искат да се изправя срещу тях, без да има заложен пояс, или да рискувам здравето си, преследвайки техните. Това не е честно.

Заслужих си правото да се бия в моя собствена категория, а жените заслужават и равни възможности да се състезават. 

Аз съм най-добрият pound-for-pound боец от женски пол в ММА, според ESPN.

Каквото и да правите, не пропускайте следващия ми двубой. Ще покажа на света, защо тези момичета напуснаха категорията. Хора от медиите - ето вашата история за седмицата без новини”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес