Зареждане

Brock Lesnar прекрати кариерата си

Brock Lesnar прекрати кариерата си
Публикувано на: Февруари 15, 2017 в 18:00 ч
 
Бившият шампион на UFC в тежка категория Brock Lesnar прекратява своята ММА кариера.


През миналото лято “The Beast” се завърна в Октагона, изправяйки се срещу Mark Hunt на UFC 200. Lesnar спечели двубоя със съдийско решение, но скоро след това стана ясно, че той е дал положителна допинг проба. В следствие на това, Lesnar бе наказан с лишаване от права за срок от една година.

Това е втори път, в който Brock Lesnar прекратява ММА кариерата си. Той вече го стори веднъж през 2011 година, след като претърпя тежък нокаут от Alistair Overeem. По това време Lesnar страдаше и от дивертикулоза, което бе и сред основните причини той да се оттегли.

През миналото лято UFC и Lesnar шокираха всички, обявявайки завръщането на “The Beast”. Тогава Lesnar обяви, че има желание отново да тества себе си в Октагона, след като успешно се излекува от сериозното си заболяване. За двубоя си с Mark Hunt той получи и сериозен хонорар в размер на 2.5 милиона долара.

След като направи име в Световната федерация по кеч, през 2007 година Brock Lesnar стартира и своята ММА кариера. След победа в първия си двубой, “The Beast” светкавично подписа договор с UFC. В първия си двубой той загуби от Frank Mir, но през ноември 2008 стана шампион в тежка категория, подчинявайки Randy Couture. В следващия си двубой Lesnar защити и за първи път титлата си, взимайки реванш от Frank Mir за поражението си. “The Beast” загуби световната титла през 2010 година, когато бе размазан от Cain Velasquez.

Brock Lesnar прекратява своята ММА кариера с актив от 5 победи и 3 загуби, като безспорно върхът в нея е спечелената титла на UFC в тежка категория. Сега 39-годишният американец може да се концентрира изцяло върху своята кариера в WWE, където е със статут на суперзвезда.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес