Зареждане

Световен шампион пристига за двубоите в Стара Загора

Световен шампион пристига за двубоите в Стара Загора
Публикувано на: Януари 26, 2009 в 15:11 ч

Българската федерация по ММА (Mixed Martial Arts) ще открие годината с Гала вечер по свободни боеве в зала ДЗУ в Стара Загора. Поради броя на срещите този път, турнирът по ММА ще започне от 18 часа на 15 февруари, неделя. Очаква се да се играят осем или девет срещи във формат ММА, две във формат К1 и две аматьорски срещи. Сред сигурните двойки които ще се срещнат в мач по правилата на ММА в кат 93 кг са европейският вицешампион и носител на класическия колан от турнир „Никола Петров" Никола Иванов от Етрополе и шампионът на България по граплинг Емил Захариев от Русе. В спор за място в националния състав, който ще представи страната ни в лигата М1 Чалъндж на ринга в кат. 70 кг ще се качат Веселин Иванов – Лудия от Стара Загора и Янко Янев – Нинджата от Поморие. В категория 77 кг старозагорския Тайсън Николай Колев ще срещне за съперник състезателят по борба и карате киокушин Шериф Садък от Асеновград. В същата категория 77 кг в стил ММА ще се срещнат бившите състезатели по борба Николай Николов – Прилепа (Стара Загора ) и Ивайло Андреев от Русе. Участниците за останалите двубои ще бъдат определени през следващата седмица.

Както в проведените досега турнири през 2008 година и този път бойното шоу ще посетят известни и колоритни личности. Сред гостите в Стара Загора ще бъде президентът на Световната Кикбокс Мрежа - WKN , чието седалище е Франция, Г-н Стефан Кабрера. Той идва по покана на президента на родната централа Г-н Любен Джубрилов, с когото подържат топли отношения. В страната ни с французина ще пристигне белгийската звезда с турски произход Осман Ягин. 37-годишният настоящ треньор ще посети страната ни за трети път. Осман Ягин е 16 пъти световен шампион в различните стилове и носител на 31 европейски титли по тай бокс, К1 и фул контакт.

Друга интересна персона, която ще посети страната ни, е френската звезда Грегори Чоплин (на снимката). Носителят на няколко световни титли по муай тай в различни федерации Световната Фул Контакт Асоциация –WFCA и разбира се – WPKL ще реализира семинар в Стара Загора с националите. За французина това ще е повече подготовка тъй като той се готви за мач, в който да защити титлата си. В момента 28-годишния Грегори Чоплин е в Маями, където участва в двубой, след който ще отпътува за България.

gregory choplin mma грегори чоплин свободни двубои

 

Източник: Агенция Фокус

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес