Зареждане

Обзор на днешната пресконференция на БФММА

Обзор на днешната пресконференция на БФММА
Публикувано на: Май 26, 2015 в 20:17 ч

22 клуба и близо 200 състезатели на възраст от 12 до 25 години са потвърдили досега участието си в Държавното първенство по ММА за аматьори, което ще се проведе на 30 май 2015 г. във Враца. Това обяви на пресконференция днес в Пресклуб "България" на Националния стадион "Васил Левски" – София президентът на Българската федерация по ММА /БФММА/ Станислав Недков-Стъки.

Зрителите ще станат свидетели на интересни боеве във всички възрастови групи – от момичета и момчета (13-14 години), през кадети и кадетки (15-16 години) и юноши и девойки (17-18 години), до мъже и жени (над 18 години). В клубовете има жени които тренират, но все още не могат да се решат да се впуснат на национално състезание, все още не са уверени в себе си, сподели президентът на БФММА. Държавното първенство се явява и квалификация за Световното първенство за мъже, което ще се проведе в Лас Вегас, САЩ, от 6 до 11 юли 2015 г. Организатор на националния шампионат е БФММА, а символичен домакин е СК "Ер бокс", гр. Враца.

Ден преди събитието, на 29 май, от 17 часа, в зала "Вестител" ще се проведе техническата конференция и кантара на ММА състезателите. Първите схватки ще започнат от 9 часа, събота, в зала "Вестител" - Враца, като входът е свободен за всички любители на бойните спортове. Двубоите ще бъдат прекъснати в 11 часа за церемонията по официалното откриване на държавното първенство. Сред гостите ще бъдат заместник-министърът на младежта и спорт Калин Каменов, евродепутатите – Андрей Новаков и Владимир Уручев, народният представител Петя Аврамова, областният управител на Враца Малина Николова, председателят на Общински съвет – Враца Борислав Стоев, Тотю Младенов - бивш социален министър и настоящ съветник на премиера Борисов и др.

Президентът на БФММА очаква около 15 часа да започнат финалите при мъжете, които ще определят националните състезатели за Световното първенство за мъже в Лас Вегас. Категориите са 9.
 
"Искам да видя желание и жажда за победа и медали, и ако има такъв боец във всяка от категориите ще заведем в САЩ пълен отбор", обещава Стъки.

И добавя, че всичко зависи от състезателите. Димитър Ангелов, председател на Националната асоциация на бойните спортове и Виктор Меламед, председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай заявиха, че с радост са посрещнали новината за лицензирането на БФММА, една необходимост за този спорт, и ще се включат във всички съвместни събития с Федерацията.

По време на пресконференцията се изясни и защо няма да се проведе заплануваното за този петък състезание в зала "Универсиада". Георги Георгиев, представител на хърватската ММА верига, организатор на турнира, обясни, че вината е негова и че е имало грешка в комуникацията с БФММА. От своя страна Станислав Недков-Стъки подаде ръка и покани Георгиев да стане член на организацията и така да получи законно право да домакинства на състезание от Годишния календар на БФММА. Станислав Недков обясни още, че издаденият от Министерството на младежта и спорта лиценз на БФММА, освен права носи и задължения. Федерацията е длъжна да регламентира и организира състезанията по ММА в страната, както и да разработва и прилага специфични нормативно — методически и административни наредби, съобразени с действащото законодателство. По закон, като неин президент Недков, носи отговорност за ММА турнирите и е задължен да уведоми институциите при провеждане на нередовно състезание, което не е включено в календара на БФММА. Така той и Федерацията няма да са отговорни ако се стигне до някакъв инцидент по време на такъв турнир.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес