Зареждане

19-ти кръг от Final Fight Championship за първи път в София

19-ти кръг от Final Fight Championship за първи път в София
Публикувано на: Май 13, 2015 в 15:29 ч
Източник: novsport.com
Поредното събитие от календара на Final Fight Championship, ще се проведе в София на 29 май, в зала „Универсиада“, с множество страхотни мачове и добре известни бойци, съобщава novsport.com.
 
За първото си събитие в България, FFC подбра интересни двубои, които включват и няколко големи български имена. Не е изненада, че MMA частта от събитието ще бъде оглавенa от българската изгряваща звезда, непобедимият Владимир Кънчев. Този опасен нападател, вече показа невероятния си талант във FFC 14, когато победи Ласло Бенко от Унгария. На следващото събитие в Пореч, Хърватия, той също направи запомняща се среща с претендентa в полусредна категория Иван Глухак - Смелото сърце, която завърши с равенство. В София, негов опонент ще бъде един от най-добрите босненските бойци - Йосип Артукович.
 
Срещата на Йосип с нашето момче, ще бъде шанс Арти да се върне към победната си серия, след несправедливото поражение, което претърпя наскоро в Русия срещу Арби Аргуев. Артукович се е бил два пъти във FFC с една победа и една загуба, но е очевидно, че босненският боец, все още не е разкрил напълно истинските си сила и талант. Сегашният му резултат е 10 победи и 4 загуби.

НОВО ИЗПИТАНИЕ ПРЕД ЗВЯРА СПАХОВИЧ!
 
Томислав Спахович – Звярът от Босна и Херцеговина, ще оглави MMA секцията срещу Николай Салчов (5-0), бой, който трябваше да се проведе в Сараево, преди да се наложи германският боец да отмени мача. Имайки предвид впечатляващата победа на Салчов над хърватина Матей Батинич, можем само да очакваме голям мач в 93-та дивизия. През последната година, Спахович се доказа многократно и постепенно се превърна в един от най-добрите бойци в региона, специалист както в боя в стойка, така и на земята. Салчов все още няма нито една загуба в професионалната си кариера и е част от отличен MMA отбор от Дюселдорф, трениран от легендарния Гилбърт Ивел.
 
Другият интригуващ мач за титла в MMA частта, определено ще е между Марчин Прачнио и Мартин Батур. В предишните срещи от FFC Прачнио победи Микулич и Бекавац с нокаут, но и загуби от Ракич и Тадиджанов. Въпреки това, като се има предвид неговият невероятен бой в стойка и договора му с Golden Glory, младият поляк е една от най-бързо изгряващите звезди във FFC, на която си струва да се обърне внимание. Тестът срещу Мартин Батур ще покаже кой от двамата атлети ще се изкачи по-бързо до челната позиция във FFC. Хърватинът Мартин Батур дебютира във FFC през 2014, когато се би срещу Ивица Тадиджанов.
 
Вторият български ММА боец ще бъде Даниел Илиев от 84-та дивизия. След като загуби от Камен Георгиев, Илиев отрази пет поредни победи. Шестата си победа ще опита да постигне, като се  изправи срещу опитния Адам Полгар от Унгария. И за двамата това ще е дебют във FFC, с което получават шанс да си осигурят нови мачове в регионални събития.
 
Сръбските фенове на ММА със сигурност ще бъдат заинтригувани от Дарко Стошич, който направи силно впечатление с дебюта си в седми кръг на FFC в Сараево, когато разгроми Дионисиос Пападополус. Негов съперник в София ще бъде хърватина Иван Витасович.
 
ПОТУРАК VS. КУЮНДЖИЧ ЩЕ Е ВОДЕЩИЯТ МАЧ В КИКБОКС ЧАСТТА ОТ СЪБИТИЕТО
 
Кикбокс частта от събитието ще бъде оглавена от легендарния Джевад Потурак – Машината от Босна и Херцеговина и Младен Куюнджич. Това ще бъде сблъсък на опита и ентусиазма, на силата и скоростта! След неуспешния си дебют във FFC срещу Игор Юркович, Джевад навакса с две победи на полуфиналите срещу Панайотис (FFC 16) и Муньос (FFC 7). Непобеждаван в последните си четири двубоя, Джевад реши да остане в шампионата, въпреки 37-те си години. В София, той ще се бие срещу хърватската изгряваща звезда Младен Куюнджич – Динамита. След чудесно начало във FFC и пет поредни победи, Куюнджич претърпя изненадващ нокаут от Олександър Бодручин в последния си мач. В София, той ще получи нова възможност да се върне в победната си серия, в този труден мач срещу опитния Потурак.
 
Другият важен мач в кикбокс частта е между изгряващата босненска звезда и ученик на Потурак – Елмир Мехич и гръка Теодосиадис Панайотис. Въпреки, че беше победен от Томислав Чикотич във FFC 7, Мехич направи страхотно впечатление. Панайотис от друга страна, прави своя дебют във FFC срещу Джевад Потурак във Виена и губи, въпреки факта, че силите на двамата бяха почти наравно.  Този път, гръцкият атлет ще се опита да завърши това, което започна на ринга срещу ученика на Потурак. Потурак и Панайотис са отлични бойци, които не си падат много по предварителните сметки, така че по всичко личи, че предстои кървава схватка.
 
След впечатляващата си представяне в Любляна във FFC 18, младият боец от Истрия Тео Микелич, отново е в действие! След победата над италианеца Фабио ди Марко, приключила с един допълнителен рунд, мачът между двамата спечели титлата „Мач на вечерта“, така че не е изненадващо, че Teo се завръща в игра толкова скоро. Този път той ще се бие с Тигран Мовсисян, който вече има две победи във FFC.
 
19-ти FINAL FIGHT CHAMPIONSHIP – СОФИЯ, ще се излъчва на живо по Fight Channel World. До този момент, каналът има официално сключени договори с MTEL и NET1.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес