Зареждане

Zorobabel Moreira победи Roger Huerta със спорен удар

Zorobabel Moreira победи Roger Huerta със спорен удар
Публикувано на: Юни 27, 2012 в 19:45 ч

"Недей да риташ, недей да риташ!"

Това са инструкциите от рефера, които се долавят към Zorobabel Moreira секунди преди да нанаесе силен шут в главата на падналия Roger Huerta миналия уикенд в ONE FC 4, което се проведе в Куала Лумпур, Малайзия.

Преди да нанесе жестокия удар, който е разрешен при правилата на азиатските смесени бойни изкуства, Moreira погледна рефера за разрешение.

В тези няколко секунди явно нещо се е объркало при превода. Поне такива са думите на Moreira, който твърди, че е получил потвърдждение от рефера, че може да нанесе удара.

"Преди да го ударя, погледнах рефера и той ми даде сигнал да го направя... Roger е много корав опонент, така че трябваше да направя всичко да спечеля и когато имах възможност за нокаут, трябваше да го използвам... По правилник на ONE FC боецът трябва да изчака сигнал от рефера, когато може да нанесе такъв шут. Реферът ми даде сигнал и за нанесох удара. Roger е много опасен опонент и ако се биеш с такъв боец, трябва да използваш всеки шанс за приключване на срещата, в противен случай може да загубиш. Той се е бил в UFC и е силе и издръжлив. Трябваше да използвам този шанс, защото не се занеше какво може да се случи после. Ако чаках, можех и да загубя."

По думите на боеца, излиза че той е бил напълно наясно с правилника и кое е легален или не удар. Но може би разчетения сигнал от рефера е бил грешно приет.

Мислите ли, че е правилно използването на този удар, особено след като е забранен в повечето съвременни ММА организации?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес