Зареждане

Никола Дипчиков премаза опонента си и записа убедителна победа в ACB 63

Никола Дипчиков премаза опонента си и записа убедителна победа в ACB 63
Публикувано на: Юли 1, 2017 в 20:34 ч

По-рано днес в полския град Гданск се проведе ММА състезанието ACB 63.

В него участие записа българският ММА боец Никола Дипчиков. Той се изправи срещу Maciej Rozanski в една от очакваните с интерес срещи за вечерта.

Oще в първия рунд Дипчиков започна да диктува темпото на битката, която се проведе в стойка. Българинът методично нанасяше ляв и десен в главата и торса на опонента си. Към края Дипчиков направи и събаряне, заради което обаче се оказа в неприятна позиция, приклещен в армбар. За щастие гонгът го извади от неудобната ситуация.



Във втория рунд отново двамата започнаха с размени в стойка, но играта премина на земя, където повече контрол имаше Rozanski. След изправянето им в стойка и двамата бойци изглеждаха вече доста изморени, но продължиха с размяна на удари с ръце. В края на рунда Дипчиков отново отбеляза тейкдаун, но се оттегли от позицията си и завърши рунда в стойка, откъдето обаче беше съборен секунди преди края. И двамата завършиха рунда с аркади - следствие от неспирните удари между двамата.

В третия рунд и двамата бяха отпочинали, но Дипчиков бе съборен и попадна в неизгодна позиция, но успя да обърне нещата в своя, суийпвайки опонента си и минавайки в доминираща позиция, откъдето го обработваше с удари. Секунди преди края двамата бяха изправени, но не успяха да разменят удари.

В крайна сметка съдиите дадоха победата на Дипчиков, заради убедителното и доминиращо представяне при поредното участие в ACB. С тази си среща той убедително става любимец на феновете на организацията, както и бетонира името си като един от най-обещаващите български бойци.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес