Зареждане

Тижани Безтати надигра Елвис Гаши и спечели златото

Тижани Безтати надигра Елвис Гаши и спечели златото
Публикувано на: Септември 5, 2021 в 00:00 ч
Младата мароканска звезда на GLORY Тижани Безтати спечели титлата в лека категория. 23-годишния мароканец премери сили с Елвис Гаши на GLORY 78, което се провежда в Нидерландия. Двамата изкараха 5 рунда заедно на ринга, в които Безтати беше по-добър и категорично спечели.

В началото двамата започнаха търпеливо и разменяха удари. Изневиделица Гаши вкара удар и прати Безтати в нокдаун. Тижани протестира, но съдийката беше категорична. Безтати се ядоса и започна да пресира, а феновете крещяха името му. Тижани беше по-активен, но заради нокдауна загуби рунда.

Във втория рунд Безтати продължи да натиска и да бъде по-добър. Той имаше по-добрите моменти и нарани Гаши с коляно. Безтати притисна сериозно Гаши, но той показа издръжливост и остана в битката. Няма съмнение, че Безтати взе рунда и се върна в играта за титлата.

В третия рунд двамата си размениха добри удари и първоначално битката беше равностойна. С течение на времето Безтати отново пое инициативата и оказа голям натиск. Той вкара тежък десен в главата на Гаши, а след това и силен ляв. Тези удари му спечелиха рунда, а мароканците не спираха да го подкрепят.

В четвъртия рунд Безтати не даде никакви шансове на Гаши. Той не спря да го пресира и да му вкарва ритници и удари. В последната минута Безтати съсипа от удари Гаши в черния дроб. Елвис се преви от болка, но продължи да се бие.

Безтати му вкара нов в дроба, а съдийката отсъди нокдаун, а Гаши се оправда, че получил удар в слабините. Нов рунд за Безтати, който уверено крачи към титлата.

В последния рунд Безтати показа, че е на различно ниво от Гаши. Той продължи да го пресира и го нарани с няколко бомби в тялото и главата. Тижани беше по-добрият на ринга, а Гаши само се оплакваше на съдийката.

В крайна сметка Безтати доминира почти през цялата битка, която стигна до решение след 5-те изиграни рунда. Съдиите бяха единодушни в победата на Безтати, който стана най-младият шампион в историята на GLORY.

Безтати посвети победата на майка си, която преборила рака. Добрата новина за българите е, че Стоян Копривленски има победа над Безтати, но и загуба от него. Има смисъл от трилогия между двамата, но Стоян ще трябва да запише победа под банера на GLORY.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес