Зареждане

Тайланд въвежда специална виза за чуждестранните кикбоксьори

Тайланд въвежда специална виза за чуждестранните кикбоксьори
Публикувано на: Януари 16, 2024 в 02:00 ч
Правителството на Тайланд планира да въведе специална виза за чуждестранни туристи, които искат да посетят Тайланд, за да практикуват муай тай и кикбокс. 

Тази виза ще им позволи да останат в страната до 90 дни, за да завършат лагерите си. Пимол Шривикорн, съветник на министър-председателя и председател на правителствената подкомисия за насърчаване на дейности, свързани със спорта, посочи, че по време на среща е решено да се популяризира муай тая.

Туристическа виза в момента позволява на чужденец да остане в Тайланд до 60 дни, но със специалната виза за изучаване на муай тай това може да бъде удължено до 90 дни. Правителството иска муай тая да се разпространи по целия свят. Те ще правят реклама и в уебсайта Now Muay Thai ( www.nowmuaythai.com ).

Това е платформа за чужденци, които се интересуват от спорта, за да избират курсове в цял Тайланд. Тази инициатива е част от усилията на тайландското правителство да популяризира муай тай в световен мащаб и да привлече чуждестранни туристи, интересуващи се от това традиционно бойно изкуство.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес