Зареждане

Симеон Наковски: Ако си най-добрият - биеш се с най-добрите, другото е заблуда

Симеон Наковски: Ако си най-добрият - биеш се с най-добрите, другото е заблуда
Публикувано на: Ноември 24, 2020 в 16:46 ч
Шампионът по кикбокс на България Симеон Наковски, сподели преди няколко дни, че има амбицията да пробва уменията си в ММА.

Симеон, който има успехи във всички стилове на кикбокса - лоукик, фул контакт и К1 иска да предизвика на максимум уменията си, като се пробва в нов и тежък правилник - този на смесените бойни изкуства (ММА).

Вижте също: Кикбоксьорът Симеон Наковски влиза в ММА

"Реших да тествам уменията си в ММА, защото съм играл бокс, играл съм кикбокс - всички стилове в кик бокса. На всичко имам добри постижения, добри успехи и сега искам да пробвам и да видя какво е чувството да вляза в ММА клетката," споделя Симеон за MMA.BG. "Искам да усетя адреналина."

В последната си битка Наковски спечели титлата на KGP в категория до 63 килограма на голямата международна галавечер MTGP 33 в зала "Универсиада".

Зад големите успехи на бойният атлет стои и голям отбор - този на неговите съотборници от Академия "Антон Петров", с които тренира всеки ден и е благодарен за това, че са винаги до него.

"Треньор ми е Антон Петров, на когото съм изключително благодарен, че вярва в мен и винаги ме подготвя на 110% за всяка моя битка. Той е доказан шампион и треньор."
 

Не е много често да видим някое доказано име в своя спорт да поема рискове и да пробва уменията си в други дисциплини.

Но философията на Симеон е различна...

"Смятам, че всеки атлет отговаря сам за себе си, но според мен искаш ли да се биеш, го правиш където и да е, с когото и да е, ако тренираш и се чувстваш готов. За да си най-добрият трябва да се биеш и да победиш най-добрите. Всичко друго е заблуда."

Годината не е никак лесна за бойните атлети, тъй като пандемията от коронавирус блокира спортния свят, а е и на път да блокира състезанието, за което Наковски се готви - аматьорски ММА турнир, организиран от БФММА идния уикенд, в зависимост от решението на министерския съвет в сряда.

"Тази година нещата с Ковид не бяха много добре имах съвсем различни планове но... съдба... Не можем да направим нищо. Вярвам, че следващата година ще е по-добра не само за мен, а за всички хора независимо дали са спортисти или не.

Пожелавам на всички да са здрави и да не подценяват ситуацията."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес