Зареждане

Румънската полиция отново нахлу в къщата на Андрю Тейт

Румънската полиция отново нахлу в къщата на Андрю Тейт
Публикувано на: Август 22, 2024 в 02:00 ч
Андрю Тейт, бившият топ кикбоксьор и инфлуенсър, беше посетен за пореден път от румънската полиция. Причината за нахлуването е, че се търсят доказателства за трафик на хора.

Тейт, който в момента чака съдебен процес, е обвинен в трафик на хора. Срещу него има разследване за изнасилване и сформиране на престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Румънската агенция за борба с организираната престъпност DIICOT съобщи, че е претърсила четири жилища в провинциите Букурещ и Илфов.

Разследването се фокусира върху обвинения в трафик на хора. Включително трафик на малолетни и сексуални действия с малолетни. Според говорителя на Тейт Матея Петреску причините в заповедта за обиск включват трафик на хора и пране на пари, въпреки че обвиненията все още не са напълно изяснени. Петреску не отговори на обвиненията, включващи непълнолетни.

37-годишният Андрю и неговият 36-годишен брат Тристан, и двамата бивши кикбоксьори с британско-американско гражданство, бяха арестувани близо до Букурещ през 2022 г. заедно с две румънки. Румънските прокурори официално повдигнаха обвинения срещу четиримата заподозрени миналата година. Те отричат всички обвинения.

През април съдът в Букурещ постанови, че докладите на прокурора отговарят на правните критерии и процесът може да започне. Въпреки че все още не е определена дата за процеса. Това решение дойде след месеци правни дискусии в подготвителния етап. В това време заподозрените имаха възможност да оспорят доказателствата и преписката на прокурорите.

След ареста си през 2022 г. братята Тейт бяха държани в полицейски арест три месеца, преди да бъдат поставени под домашен арест. По-късно свободата им на движение беше ограничена до провинциите Букурещ и Илфов, но в крайна им позволиха да се движат свободно, но само на територията на Румъния.

Миналия месец съдът отмени по-ранно решение, което позволи на братята Тейт да напуснат Румъния, докато чакат процеса. Предишният съд постанови на 5 юли, че те могат да напуснат страната, стига да останат на територията на Европейския съюз. Очаква се процесът срещу Тейт да стартира през 2025 година.

В социалните мрежи Тейт твърди, че е 'сготвен', защото критикува евреите за действията им в Газа.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес