Зареждане

Робин ван Росмален сложи край на кариерата си

Робин ван Росмален сложи край на кариерата си
Публикувано на: Август 13, 2022 в 08:00 ч
Робин ван Росмален сподели, че слага край на своята кариера в бойните спортове.

Бившият двоен шампион на GLORY е преценил, че неговото здраве не му позволява да се състезава на високо ниво. На 13 януари 2021 г. Росмален и по-малката му сестра бяха замесени в автомобилна катастрофа в родната си страна Холандия. 

Робин беше хоспитализиран с множество наранявания, а сестра му беше обявена за мъртва в резултат на нараняванията, които получи. Измина година и половина от този инцидент, но въпреки това Робин не се чувства както преди.

Той приключва кариерата си с рекорд 51-18 в кикбокса и 2-0 в ММА. Росмален беше подписал договор с Bellator, но така и не успя да направи дебют. В GLORY той успя да спечели титлите в лека категория и в категория перо.

"С болка обявявам пенсионирането си от днес. Както всички знаете, работих усилено, психически и физически, за да се възстановя от трагичната автомобилна катастрофа, в която участвах преди 1,5 години. 

През последните няколко седмици стигнах до извода, че няма да мога да се върна на нивото, на което бях преди инцидента. Обикновено бих оставил егото ми да победи, но знам колко опасна е тази игра, когато здравето ти не е там, където трябва да бъде. 

Поглеждайки назад към кариерата си, мога да кажа, че се гордея с постиженията си. Това, което започна като състезание в малки турнири в местната фитнес зала, прерасна до седемкратен световен шампион по кикбокс на Glory в 2 различни тегловни категории. 

Моята ММА кариера беше кратка. Както всички знаете, не беше така, както исках да стане поради пандемията. Много съм благодарен за всички тренировки, които имах в Америка, и за невероятните приятели, които създадох. Пътуването е нещо, което никога няма да забравя. 

Искам да благодаря на моя екип, спонсори, поддръжници и всички организации, в които се борих за всички невероятните години заедно. Благодарение на тези хора моята мечта стана реалност. 

Благодаря на всички за любовта и подкрепата. Виждам всеки един от вас! GLORY, чакам поканата си за Залата на славата.", сподели Росмален в социалните мрежи.

Росмален със сигурност ще намери място в Залата на славата на GLORY.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес