Зареждане

Муай тай боец срещу огромен кикбоксьор (Видео)

Муай тай боец срещу огромен кикбоксьор (Видео)
Публикувано на: Юни 28, 2017 в 12:30 ч
 
При нормални обстоятелства, шведският муай тай боец Martin Holm би се смятал за голям човек, висок 188 сантиметра и тежащ 102 килограма.
 
Въпреки това, по време на K-1 Wordl Grand Prix 2003, той бе изправен срещу Jan "The Giant" Nortje от Южна Африка, който е висок 210 сантиметра и тежи 158 килограма.
 
Holm който има европейски и световни титли в муай тай надпревари се премести в кикбокса, където затвърди името си като един от най-добрите скандинавски бойци и се изправи срещу опоненти като Ernesto Hoost и Ray Sefo.
 
Що се отнася до Nortje, кариерата му в бойните спортове започва като боксьор с професионален рекорд от 11-0, но след това се премести в кикбокса, където премина по-голямата част от кариерата му. Там той се срещна с бойци като Semmy Schilt, Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic, Jerome Le Banner и Peter Aerts.
 
В ранните етапи на битката Holm започна да налага "The Giant" с ритници по краката и тялото му, докато Nortje вкарваше удари с тежките си ръце.
 
В края на първата минута от битката, Nortje пласира тежък удар, който изпрати Holm крачка назад, но шведът пое удара добре и се върна в действието.
 
Само няколко секунди по-късно Holm нанесе удар с летящо коляно в черния дроб на противника си. Както често се случва след пласиран правилно удар в черния дроб, Nortje забави реакцията си и миг по-късно се строполи на земята в адски болки.
 
 
Реферът започна да отброява, но Nortje продължи да лежи на гърба си в гримаса от агония, която изпитваше след удара, който понесе в едно от най-уязвимите места на човешкото тяло.
 
В хода на кариерата си Holm записа впечатляващ рекорд от 60-9, но трагично сложи край на живота си през 2009-та година, след като се бори с депресия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес