Зареждане

Копривленски прегази Герик Биле и заслужи шанс за титлата

Копривленски прегази Герик Биле и заслужи шанс за титлата
Публикувано на: Август 20, 2022 в 21:50 ч
Кикбокс звездата ни Стоян Копривленски спечели най-важната битка в неговата кариера до момента.

Снайпера се изправи срещу Герик Биле в бой от главната карта на събитието GLORY 81, което се провежда в Германия. Битката в лека категория беше важна и за двамата, защото гарантираше шанс за титлата на победителя. Стоян е номер 1 в категорията, а Биле заемаше 2-ра позиция.

Копривленски беше много по-агресивен и активен от Биле. Нашият боец вкара повече удари, а във втория рунд едва не откачи главата на Биле след фронт кик в лицето. Стоян спечели всеки рунд и изнесе лекция на французина.

В третия рунд Биле вече беше изморен, но Стоян не се отпусна и продължи да го точкува. Така битката стигна до решение което беше единодушно за Копривленски - (29-28, 29-28, 30-27, 30-27, 30-27).

С тази победа той навлезе в серия от 5 поредни победи и си заслужи шанс за титлата срещу Тижани Безтати. Двамата ще направят трилогия през октомври в бойната галавечер, която Бадр Хари и Алистър Овърийм ще оглавят в Нидерландия.

В миналото Стоян и Безтати направиха две битки, като си размениха по 1 победа с решение. Сега звездата ни ще се бие за титлата на най-голямото кикбокс събитие за 2022 година. Ще стискаме палци на Стоян да ни зарадва със златото от GLORY.













Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес