Зареждане

Иван Щирков дебютира в кикбокса с победа над световен шампион

Иван Щирков дебютира в кикбокса с победа над световен шампион
Публикувано на: Май 14, 2023 в 10:00 ч
Преди няколко часа в Екатеринбург се проведе бойната галавечер RCC 15.

В главната битка на вечерта Иван Щирков, по-известен като "Уралския Хълк" направи своя дебют в кикбокса. Местната звезда се изправи срещу световен шампион в лицето на Петър Романкевич. Първоначално Щирков трябваше да се състезава по правилата на ММА, а Виктор Немков беше планиран като противник.

За съжаление битката им пропадна, а Иван реши да се пробва в кикбокса. Двубоят започна с разузнаване, но темпото бързо се увеличи. Романкевич опита да води битката, но Щирков отговори със серии от близка дистанция. Петър използваше лоу кикове, опитвайки се да забави и без това не много бързия Щирков.

Във втория рунд Иван също започна да вкарва ритници, но целеше в главата и тялото. Романкевич целенасочено разпиля краката на опонента си и постигна целта си. Щирков загуби скорост и започна да променя гарда си, за да намали болката.

По всичко личеше, че Романкевич ще довърши Щирков в третия рунд. Въпреки това Иван упорито се държеше на крака и дори отвръщаше с точни удари. Съдиите решиха да дадат допълнителен рунд, където Щирков внезапно намери сили в себе си.

Иван се впусна в атака и започна да засипва съперника с мощни удари, като почти го прати на земята. В резултат на това съдиите дадоха победа за Щирков с решение.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес