Най-големият сайт за бойни спортове

       

Дюк Нуамеруе с два златни медала по кикбокс в Италия

Дюк Нуамеруе с два златни медала по кикбокс в Италия
Публикувано на: Юни 19, 2017 в 11:53 ч
Снимка: Николай Хаджигенов
Световният и европейски шампион от 2013, 2014 и 2015 г. Дюк Нуамеруе (ABC FIGHT CLUB) спечели два златни медала на Световната купа по кик бокс Bestfighter в Римини, Италия. Това е първото му международно състезание след близо година и половина пауза след тежката автомобилна катастрофа, в която пострада заедно със сестра си Джоана през 2016 г.

В неделя, 18 юни 2017 г., Дюк Нуамеруе извоюва първите места в категориите мъже до 84 кг в стилове кик лайт и лайт контакт. На кик лайт той спечели срещите си срещу състезатели от Словакия, Италия, Франция и България, а на лайт контакт победи съперници от Англия, Русия и Италия. С поредицата победи над състезатели от различни държави той категорично затвърди мястото си сред световния елит на кик бокса, където е неизменно в последните няколко години. 

На Световната купа по кик бокс Bestfighter Дюк се състезава в националния отбор на България. Той заслужи мястото си в представителния тим след двете спечелени държавни титли за 2017 г. в стиловете кик лайт и лайт контакт.

Дюк Нуамеруе е роден в София през 1989 г. Тренира таекуон-до ITF и кик бокс. Той е европейски шампион по таекуон-до, двукратен световен и европейски шампион по кик бокс, многократен медалист от национални и световни първенства и държавен шампион по таекуон-до и кик бокс. 

Другият представител на ABC FIGHT CLUB Лъчезар Хаджигенов спечели бронзови медали при юношите 13 - 15 години в стиловете кик лайт и лайт контакт и сребърен медал в отборно класиране.

Тазгодишният Bestfighter събра над 1800 състезатели от 40 държави.
Мнения в Facebook

Свързани Новини

Най-добрите кикбоксьорки в Европа на гранд при в Слънчев Бряг на 23 юни

Най-добрите кикбоксьорки в Европа на гранд при в Слънчев Бряг на 23 юни
На 23 юни 2017 г. Платинум Казино и Хотел, Слънчев Бряг ще се проведе гранд при турнир, организиран от Pro Fight.
Новини » юни 7, 2017 (0)
цялата новина

Атанас Божилов грабна златото от Световната купа по кикбокс

Атанас Божилов грабна златото от Световната купа по кикбокс
Преди броени минути бургаския състезател на СК “Самурай” разказа играта на съперник.
Новини » май 21, 2017 (1)
цялата новина