Зареждане

Дюк Нуамеруе с два златни медала по кикбокс в Италия

Дюк Нуамеруе с два златни медала по кикбокс в Италия
Публикувано на: Юни 19, 2017 в 11:53 ч
Снимка: Николай Хаджигенов
Световният и европейски шампион от 2013, 2014 и 2015 г. Дюк Нуамеруе (ABC FIGHT CLUB) спечели два златни медала на Световната купа по кик бокс Bestfighter в Римини, Италия. Това е първото му международно състезание след близо година и половина пауза след тежката автомобилна катастрофа, в която пострада заедно със сестра си Джоана през 2016 г.

В неделя, 18 юни 2017 г., Дюк Нуамеруе извоюва първите места в категориите мъже до 84 кг в стилове кик лайт и лайт контакт. На кик лайт той спечели срещите си срещу състезатели от Словакия, Италия, Франция и България, а на лайт контакт победи съперници от Англия, Русия и Италия. С поредицата победи над състезатели от различни държави той категорично затвърди мястото си сред световния елит на кик бокса, където е неизменно в последните няколко години. 

На Световната купа по кик бокс Bestfighter Дюк се състезава в националния отбор на България. Той заслужи мястото си в представителния тим след двете спечелени държавни титли за 2017 г. в стиловете кик лайт и лайт контакт.

Дюк Нуамеруе е роден в София през 1989 г. Тренира таекуон-до ITF и кик бокс. Той е европейски шампион по таекуон-до, двукратен световен и европейски шампион по кик бокс, многократен медалист от национални и световни първенства и държавен шампион по таекуон-до и кик бокс. 

Другият представител на ABC FIGHT CLUB Лъчезар Хаджигенов спечели бронзови медали при юношите 13 - 15 години в стиловете кик лайт и лайт контакт и сребърен медал в отборно класиране.

Тазгодишният Bestfighter събра над 1800 състезатели от 40 държави.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес