Зареждане

Четири медала за вълците от 'Вокил'

Четири медала за вълците от 'Вокил'
Публикувано на: Ноември 3, 2019 в 21:36 ч
На 3-ти ноември 2019 г. четирима състезатели на СК Вокил изиграха своите финали на ДП по кикбокс в стил фул контакт. То се проведе в спортна зала „Олимпиада“ организирано от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, а домакин бе СК „Ринг“ с председател Ердоан Демиров.

1. Във среща номер 3 Венцислав Кондов 11-12г до 37кг. се изправи срещу Страхил Великов от СК „ЙОРК“. Въпреки желанието не му достигна малко да обърне резултата и остана със сребърното отличие след вчерашната му победа в полуфинала и дебют на ринга.

2. Във среща номер 12 Виктор Илиев 13-14г до 60кг. се състезава срещу Стивън Петров от СК „Спартак 2014“. Тук нещата приключиха буквално за по-малко от 30 секунди. Мощна атака от страна на Виктор и прекратяване на срещата. ВИКТОР Е ЗА ТРЕТИ ПЪТ ТАЗИ ГОДИНА РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН

3. В среща номер 29 при 17-18г. до 71кг. Николай Димитров излезе срещу Никола Увалиев от СК „Ахил“. Доста оспорван двубой завършил с 2:1 съдийски гласа и златен медал за нашето момче. Николай е Републикански шампион.

4. В среща номер 35 се изигра един от супер финалите между Яни Янчев при мъжете до 71кг и Николай Велчовски от СК „Победа“ гр. Враца. Във вчерашния ден Яни откри шампионата и нокаутира Неделчо Топалов от СК „Боил’. Втората среща спечели по точки с убедителна разлика и 3:0 съдийски гласа срещу Калоян Калоянов от СК „Аякс“. Днес той отново го направи и записа трети пореден мач с категорична победа и 3:0 съдийски гласа.

Треньорът на отбора Петър Петров изрази своето удовлетворение от резултатите – трима Републикански шампиона и един Републикански вицешампион.


Ето какво заяви и председателя на клуба Галин Димов:

„Поздравявам треньорите Димитър Георгиев и Петър Петров за добрата подготовка. Особено Петьо, защото той изнесе и цялата тежест на състезанието. Момчетата са страхотни и се справиха блестящо. Венцислав Кондов макар и в крехка възраст показа, че е готов за ринга, дори сам поиска да се включи в състезанието и доказа, че е истински боец. Все пак за първи излиза на състезание и факта, че е на финал след вчерашните квалификации е показателен.

Виктор Илиев направо ме смая. След първата титла в Шумен си мислех, че е късметлия но след втората разбрахме, че момчето е много упорито и попива всичко, което му показват треньорите в залата. За третата поред Републиканска титла работихме здраво и резултата е на лице. Всеки може да изкара шестица веднъж, но Виктор показа, че е отличник и ще бъде възнаграден от клуба.

Николай Димитров логично стигна и спечели финала си след два неуспешни опита. За него мога да кажа, че е най-упорит и редовен от всички в залата. Посещава тренировките сутрин и вечер. Неговите резултати ще стават все по-добри. Имаме върху какво да работим. Времето е пред нас, а той е млад и много мотивиран.

За Яни мога да кажа само едно – МАШИНА !!!

Три мача, два от които в един ден безспорен победител. Започна със страхотен нокаут, а дори не беше поздравен от треньора на съперника му. Това разбира се е въпрос на култура и личен пример. Всеки трябва да умее да понася загубите и да проявява уважение към победителя. Във втория мач премина през убедителна победа и в третия завърши като пълен професионалист. С всеки изигран мач овладява емоциите и поема пълен контрол върху действията си и това ясно си личи. Отдаден е изцяло на спорта и разбира се аз ще се погрижа да има перфектните условия, за да се развива в правилната посока и един ден да стъпи на върха в кикбокса“.

От тук предстои ново предизвикателство за нашия отбор – профи мачове за Яни Янчев и Али Юзеир на 30.11.2019г. в галавечерта „Про Файт 17 “ гр. Дупница и ДП по муай тай от 06 до 08.12.2019г. в гр. Нова Загора, с което спортния календар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за 2019г. завършва.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес