Зареждане

Българин номер 1 в Balkan best fighters

Българин номер 1 в Balkan best fighters
Публикувано на: Декември 6, 2017 в 07:10 ч
Източник: novsport.com
Автор: Даниел Петров
Български боец спечели престижната купа за най-добър боец в стил К1 на шампионата при юношите. Неговото име е Али Юзеир. Той се състезава в най-атрактивния и тежък стил в кикбокса К1 в категория до 71кг. при юношите в старша възраст. Balkan best fighters се проведе в гр. Ниш Сърбия като участие взеха общо 9 държави със 71 отбора и 540 участника, съобщава novsport.com.

България взе участие с 20 състезатели изцяло в ринговите стилове лоу кик и К1. Али Юзеир е възпитаник на варненския клуб по кикбокс и муай тай Вокил с председател и треньор Галин Димов. Още с тегленето на жребия беше ясно, че негови съперници ще бъдат едни от най-класните състезатели в този стил и пътя към върха няма да е никак лесен.

Въпреки огромната конкуренция боецът от Варна не се спря пред нищо като по пътя си в полуфиналната среща помете действащия Европейски шампион при юношите в стил лоу кик Ерик Буза. На финала размаза Петър Петрович от Сърбия и безапелационно спечели аплодисментите на цялата зала и заслужено бе награден с купата за най-добър боец в стил К1 при юношите.
 
"Българският отбор се класира втори на Балкан бест файтърс в Ниш, Сърбия, като завоюва 10 златни, 4 сребърни и 4 бронзови отличия. Али Юзеир получи купа и парична премия за най-добър състезател при юношите в стил К1. Всички момчета се представиха на високо ниво и показаха отлична подготовка. Благодаря на всички състезатели, техните треньори и всички, които помогнаха на отбора да се докаже като един от най-добрите от 71 отбора и 540 участника!!!", написа националният селекционер Красимир Колев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес