Зареждане

Артьом Вахитов: Само елитен кикбоксьор може да бие Алекс Перейра

Артьом Вахитов: Само елитен кикбоксьор може да бие Алекс Перейра
Публикувано на: Септември 9, 2024 в 20:00 ч
Последният боец, победил Алекс Перейра в кикбокса, разкри няколко съвета как да победите бразилеца.

Артьом Вахитов сподели опита си от битките с един от най-уважаваните бойци в настоящия списък на UFC. По този начин той даде на другите бойци ключ към решаването на този труден бразилски пъзел. Вахитов и Перейра се биха два пъти под банера на GLORY. В първата битка Алекс загуби с разделно решение, а във втората спечели с решение на мнозинството.

Към днешна дата Перейра е шампион в полутежка категория на UFC. Вахитов от своя страна ще се бие в сериите на Дейна Уайт. Артьом мечтае за нова битка между двамата, защото вярва, че може да се справи с него.

"Първо, хората трябва да разберат, че ММА не е кикбокс. И кикбоксьорите обикновено имат по-добър удар от много ММА бойци. Само човек, израснал в кикбокса, може да победи Перейра. Не някой обикновен ММА боец, борец или граплър. Всички умения на Алекс са насочени към удари, кикбокс и муай тай. Шанс има този, който умее да работи правилно в стойката и умее да се защитава. Виждам много грешки. 

Алекс почти няма защита. Видяхте го в първата му битка с Ян Блахович. Всички знаят, че той почти не се защитава в първия кръг. От друга страна, той го балансира с качественото си нападение, поради което много хора вярват, че е такъв топ боец. Но той не е такъв. Всички видяхме втората му битка с Израел Адесаня. Алекс беше с ръце на нивото на гърдите, а главата му приветстваше ударите. 

Точно както Перейра отиде на лов за Адесаня, аз ще отида на лов за Перейра. Това ще бъде епична история и мисля, че феновете ще й се насладят. Нека хората видят двама от най-добри бойци един срещу друг.", каза Вахитов. 

Прав ли е Вахитов ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес